שישה משטחים של מלפפונים מובחרים ממושב אחיטוב שבעמק חפר נשלחו לרשת שיווק, אך לאחר מכן נשלחו חזרה לחקלאי בטענה ש"הם לא מספיק איכותיים". למעשה, רשת השיווק כבר הביאה מלפפונים מטורקיה ומעזה, וניסתה לקבל את הסחורה תוצרת הארץ בחצי המחיר. החקלאי לא התקפל, אך לא נותר לו מה לעשות עם הסחורה, וכך הפסיד גם את כספו וגם את הגאווה על התוצרת המקומית.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"הסחורה הזאת נפסלה בגלל ייבוא מעזה ומטורקיה. היא חוזרת אליי למשק, אין לי מה לעשות איתה. יכולנו לשווק אותה ברשתות השיווק שלנו, אין צורך בייבוא תוצרת מעזה ומטורקיה", סיפר החקלאי והוסיף: "אני מעביר את זה לתשומת לבכם, הנזק הוא גדול".

יו"ר התאחדות האיכרים ונשיאות המגזר העסקי, דובי אמיתי, אמר בעקבות המקרה: "על רקע ההחלטה לסגור את השווקים הפתוחים, המלונות והמסעדות ולאור העובדה שרשתות השיווק מייבאות תוצרת חקלאית מטורקיה ומעזה, נאלצים חקלאים רבים בשבועיים האחרונים להשמיד שדות שלמים של תוצרת חקלאית, בעיקר ירקות".

לדבריו, רשתות השיווק נותרו כעת נתונות להחלטת הממשלה "ולא ייתכן שהם ירכשו תוצרת חקלאית מטורקיה או מכל מדינה אחרת, מבלי שהם מיצו את הקנייה של התוצרת המקומית מחקלאי ישראל".

יו"ר ההתאחדות אמר שבתקשורת הזרה פורסם השבוע כי בעקבות המשבר שהביאה עמה הקורונה, שרי החקלאות בצרפת ובגרמניה החליטו על מדיניות חקלאית שתבטיח את הייצור המקומי, למען יציבותה העתידית של אירופה. "מוטב שגם בישראל יתעוררו ויתחילו לפעול לשמירה וחיזוקה של החקלאות המקומית, לפני שיהיה מאוחר מדי, כאשר טיפול ברשתות השיווק הוא הצעד הראשן שיש לנקוט בו", הוסיף.