משפט נתניהו נפתח, אך הוא צפוי להיות ארוך מאוד: לאחר שהיום (ראשון) נערך הדיון הראשון במשפטו של ראש הממשלה בפרשות 1000, 2000 ו-4000 בבית המשפט המחוזי בירושלים - דיון קצר שהיה דיון הקראה בלבד - כעת נשאלת שאלת לוח הזמנים: כמה דיונים יורו השופטים לקבוע בכל שבוע - ולאיזה מהם ייאלץ נתניהו להתייצב. 

 לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

השופטים רבקה פרידמן-פלדמן, עודד שחם ומשה בר-עם, קבעו כי הדיון הבא במשפטו של נתניהו ייערך ב-19 ביולי - אך זה יהיה דיון שבו נתניהו לא נדרש להתייצב בו, זאת לאחר שהפרקליטות הסכימה לפטור את נתניהו ושאר הנאשמים מנוכחות בדיונים המקדמיים. הדיון הבא בהשתתפות ראש הממשלה צפוי להיערך רק בעוד כשנה. 

משפט נתניהו (צילום: עמית שאבי, פלאש 90)
הרכב השופטים במשפט נתניהו | צילום: עמית שאבי, פלאש 90

ההערכות וניסיון העבר מלמדים שהמשפט בערכאה הנוכחית, בית המשפט המחוזי בירושלים, צפוי להיארך לפחות שנתיים, אולי אפילו שלוש. כל זה, כשבאמצע יכולים להיכנס שיקולי לו"ז של ראש הממשלה, כמו: ביקור מדיני חשוב שנקבע בזמן דיוני ההוכחות, זאת רק דוגמה כמובן.

משפט נתניהו (צילום: AP)
הדיון הבא בהשתתפותו - רק בעוד כשנה | צילום: AP

הדיון שהתקיים היום היה, כאמור, דיון הקראה בלבד. רק כעבור מספר חודשים לא מועט - בין חצי שנה לשנה - יתחיל הלכה למעשה הדיון עצמו, עם ההוכחות והעדים - 333 במספר. חלקם יתבקשו לעלות לדוכן העדים, ואלו רק עדי המאשימה.

משפט נתניהו (צילום: AP)
נתניהו ופרקליטו עו"ד מיכה פטמן | צילום: AP

אם תהיה הרשעה - צפוי ככל הנראה גם ערעור מצדו של נתניהו, מה שיוסיף בערך עוד שנתיים בבית המשפט העליון, אלא אם השופטים יחליטו לפנות זמן לתיק הספציפי הזה ולתת לו עדיפות - ואז ערכאת הערעור יכולה להתקצר לחצי שנה. אולי שנה.

כך או כך, התהליך המשפטי נגד ראש הממשלה נתניהו הולך להיות ארוך. יחד עם זאת, יש את האפשרות שבמהלך המשפט הצדדים יסכימו על הסדר טיעון, מה שלא נראה שעומד על הפרק כרגע - הן מבחינת נתניהו והן מבחינת הפרקליטות.