הפתרון למחסור? במגזר הרפואי בישראל, כמו גם בעולם כולו, יש ביקוש גדול מאוד למסכות מגן בימים אלה, לצד היצע נמוך. נראה כי הקדמה תאפשר את הגדלת סך המסכות בהיקף משמעותי, הודות לאמצעי שיש לחלק מהאנשים בבית: מדפסת תלת ממד. חוקרים, יזמים ואנשי מקצוע שונים ברחבי הארץ כבר התנדבו למאמצי הדפסת המסכות וסיפרו ל-N12 על ההירתמות, אותה רואים כחובה אזרחית בתקופת משבר הקורונה. כעת הם קוראים לציבור הרחב להצטרף למהלך.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"יש המון אתגרים בתקופה הזו, אך לפני הכל צריך לדאוג למגן את אלה הנלחמים בשביל כולנו", אמר אלכסנד גכט, חוקר הדפסה תלת ממדית בטכניון ושותף במיזם abililab. "יש לי ידע מוקדם בתכנון וייצור ומהרגע שהחל סיפור הקורונה חיפשתי אתגרים שאוכל לסייע בהם. ברגע שהבנתי שיש ביכולתי להעניק פתרון בדמות הדפסת תלת ממד של מסכות – לא הייתה שום דילמה", שיתף. כך חשים גם יתר היזמים.

הניסיון לסייע לצוותי הרפואה בדרך הטכנולוגית הזו מגיע לישראל לאחר שבעולם כבר החלו את ההדפסה התלת ממדית של המסכות. "לאחר שראינו באינטרנט שבמדינות אחרות התחילו להדפיס – פרסמנו הודעה בקבוצה ישראלית בתחום, ומיד ידענו שאנחנו רוצים להיכנס לזה", סיפרו נתנאל בנזקי ושוהם חניה, סטודנטים מבאר שבע ובעלי העסק "MAD PRINT" להדפסה בתלת ממד. "עוד באותו היום קיבלנו שקפים והתחלנו לעבוד".

מדפסת לייזר (צילום: יחצ)
מעתה - מסכות מגן באמצעות מדפסות תלת ממד. אילוסטרציה | צילום: יחצ

קבוצות הוואטסאפ והפייסבוק בנושא החלו לפרוח בימים האחרונים, ובהן חולקים אנשים ידע ומסייעים זה לזה בפתרון תקלות – הכל כדי לתת יד במאמץ המלחמתי בקורונה. "המהלך כולו הוא על טהרת ההתנדבות, ממש מרגש לראות את זה", אמר נתנאל גואטה, מנהל מעבדת החדשנות של "אוטודסק ישראל".

"כולם בחברה שלי נרתמו באופן מלא, העניקו יד חופשית לרכישה ולשימוש בחומרים שלנו", התגאה גואטה. "לקחתי 4 מדפסות תלת ממד מהמשרד והבאתי אותן הביתה כשהן פועלות מסביב לשעון בייצור המסכות. למעשה הסבתי חדר בבית שמשמש כחדר ייעודי להדפסה"

אנשי מקצוע בתחום סיפרו כי הדפסת המסכות בתלת ממד היא פעולה פשוטה יחסית, אותה יכולים לעשות בבית גם אזרחים מן השורה שמחזיקים ברשותם מדפסת מהסוג הזה. "למעשה המסכה מורכבת משני חלקים: הרכיב המודפס והשקף הפלסטי, אותו רוכשים", חשף נתנאל גואטה. "כל מה שצריך הוא לשגר את הקובץ הנכון למדפסת ואז להשחיל את השקף".

קבוצות הפייסבוק והוואטסאפ של המיזמים הללו פתוחות להצטרפות, ניתן לקבל בהן את כל המידע והסיוע הטכני להדפסת מסכות. כמו כן, ניתן למצוא בהן קישורים גם לטפסי תרומה לרכישת שקפים וחומרי גלם להדפסה, לאלו המעוניינים לסייע אך אין ברשותם מדפסת מסוג זה.

להצטרפות לקבוצת הפייסבוק 

להצטרפות לקבוצת הוואטסאפ