במסגרת מאמצי המדינה לבודד את חולי הקורונה ולמנוע את התפשטות הנגיף, ישראלים רבים שאובחנו כחולים הועברו בשבועות האחרונים למלונות שונים ברחבי הארץ. לצד עדויות על חיי לילה תוססים, וההקשר החיובי שמתלווה בדרך כלל למילה "מלון" - מתברר כי עבור חלק מהאורחים השהות במקום רחוקה מלהיות חוויה מהנה. עיקר התלונות נוגעות לטיב המזון שמוגש להם, ולאיסור הגורף שהטיל משרד הבריאות על הכנסת אוכל מבחוץ, שמקשה במיוחד על ההתמודדות עם המצב.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

ב', חולה מספר 6,885 בישראל, שוהה כבר שבוע ימים במלון "דן פנורמה" בתל אביב עם בעלה. השניים שבו ארצה אחרי חצי שנה בארה"ב - היישר לבידוד של שבועיים בדירה שכורה, ולאחר שאובחנו כחולים הועברו למלון. שם נהגו להזמין אוכל מבחוץ, וזאת לדבריהם בשל העובדה שמנות המזון שהם מקבלים מבית המלון שלוש פעמים ביום פשוט אינן אכילות.

אוכל במלון דן פנורמה לחולי קורונה
ההודעה של משרד הבריאות על איסור הכנסת מזון

ואולם, בימים האחרונים, לקראת החג, קיבלו כל אורחי המלון הודעה כי מעתה אסור להכניס אוכל שמגיע מבחוץ. הנחיה זו של משרד הבריאות השאירה את השניים אובדי עצות. "אנחנו מרגישים כמו גנבים", העידו. "לוקחים מה שרואים ומחביאים בחדרים, וכך עושים גם רבים אחרים. למה אנחנו צריכים להרגיש ככה? היום, בפעם הראשונה, קיבלנו קלמנטינה". 

"אנחנו מודים לכולם - לפיקוד העורף וגם לצוות המלון", ציינה ב'. "אבל הארוחות דלות, לא משתנות, לא אכילות, ופשוט גורמות לנו לתסכול נוסף על מצבנו".

אוכל במלון דן פנורמה לחולי קורונה
"ארוחות דלות, לא משתנות. כמה זמן נוכל לחיות ככה?"

ד', חולה נוספת שהגיעה למלון עם בעלה, מעידה גם היא כי המצב אינו כפי שנדמה מבחוץ. "אנחנו לא חלק מהחבר'ה הצעירים שעושים כאן מסיבות ומשתזפים כל היום", הסבירה. "עד עכשיו יכולנו לקבל משלוחים של אוכל ושתייה, וזה הקל מעט על השהות שלנו כאן. אני לא יודעת עוד כמה זמן נוכל לחיות ככה, זה מצב בלתי נסבל".

 

אירועי ליל הסדר אכזבו במיוחד את ד' ובעלה, שלטענתם כלל לא נשאלו כלל כיצד הם מעוניינים לחגוג את החג, וניהול הערב הופקד בידי החולים החרדים במלון. ד' מעידה שרמת האוכל שהוגש הייתה ירודה במיוחד, ומנהלי הטקס אסרו עליהם לצלם תמונות מהאירוע. "אנשים 'חתכו' באמצע הסעודה", שיחזרה. "החולים מרוחקים מהמשפחות שלהם ורצו לשתף בתמונות ובמה שעובר עליהם, וגם את זה הם לא קיבלו".

מנגד, אורחים רבים טוענים כי צוות חשיבה מיוחד שהוקם לקראת ערב החג ושהיה מורכב מחילונים ודתיים דאג שלכל אחד מאורחי המלון תהיה אפשרות לחגוג את החג כפי שמתאים לו. אחת האורחות שפנתה אלינו ציינה כי "אני אישה חרדית שנמצאת במלון. מכיוון שלא רצינו לגרום להדתה במלון נלחמנו ממש עם פיקוד העורף והנהלת המלון לקיים 2 סדרים באולמות נפרדים".

היא תיארה שבאולם אחר הייתה אפשרות לחילונים לחגוג כרצונם: "אנחנו כאנשים חרדים רצינו לחוות את החג עם אווירה שלנו, שירים שלנו, בלי פלאפונים ובלי בעיות שיכולות לצוץ עם חברים שלא שומרים את החג. הנהלת המלון לקחה רב דתי לאומי שינהל להם את הסדר כי דאגו למבוגרים המסורתיים והחילוניים שכן רצו לשבת בסדר ולקבל אווירה כלשהי, כל אחד שרצה, גברים ונשים כאחד, פנו לרב ההוא והקריאו קטעים מההגדה וגם מחאו להם כפיים על זה, שרו שם שירי ארץ ישראל היפה ואחרי זה הגיעו לשלב של האוכל".

מצה"ל נמסר בתגובה: "בהנחיית משרד הבריאות נאסר להכניס מזון טרי בחבילות המובאות לאורחי המלון לאורך שהותם, ללא קשר לחג הפסח. קופות החולים מאשרות הכנסה חריגה של מזון בחבילות לאורחים הזקוקים למזון בשל היבטים רפואיים. לכבוד חג הפסח שכר המלון חברת קייטרינג חיצונית המספקת את האוכל. מנהלי בית המלון ומפקדי המתקן מקיימים תהליך מתמיד של שיפור ולמידה למען רווחת האורחים, תוך שיח יום יומי ושיתוף פעולה מלא עימם".

ליצירת קשר עם הכתבת:  avivitm@ch2news.co.il