נגיף הקורונה הביא עמו מחסור גדול במצרך שעד לא מזמן לא היה נחשב ליקר או לנדיר במיוחד: הביצים. מלבד המשברים הכלכליים והבריאותיים, אזרחים רבים עוסקים בימים אלה דווקא ב"משבר הביצים" ומנסים להשיג אותם בכל דרך, גם בתורים ארוכים ובמחירים מופקעים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

שמואל לסר הוא טייקון, שמוכר חצי מילארד ביצים בשנה. המשאיות שלו יוצאות ללא הפסקה מרשתות השיווק, יש לו חוות לולים גדולות בבעלותו, 700 לולנים שמספקים לו ביצים והוא גם מייבא במטוסים.

"באים כל מני ספסרים"

עכשיו הוא מתעקש לטפל בעצמו בזרם עולי הרגל שמבקשים לקנות כמות כמה שיותר גדולה של ביצים. "באים כל מני ספסרים, כל מני עברייני למיניהם, שעבדו עליי", סיפר לסר. "הם שמו את המכוניות בצדדים, מילאו את המכוניות ואני לרגע יצאתי החוצה ורואה שהמכוניות מלאות ביצים". עוד הוסיף כי אותם אנשים מוכרים את הסחורה במחיר כפול: "זה פשע, זה מוצר בפיקוח".

האם באמת קיים מחסור בביצים? (צילום: N12)
האם באמת קיים מחסור בביצים? | צילום: N12

רבים דווקא מבינים מה עומד מאחורי הבהלה לרכישת הביצים. "הביצה היא דבר מופלא. תחשוב על הפלא הגדול, שמהדבר היפה הזה יוצא לו אפרוח? קם, מצייץ והולך לאכול", אמר פרופסור ישראל רוזנבוים, מהמחלקה למדעי בעליי החיים באוניברסיטה העברית. "ביצה היא מארג המזון האולטימטיבי לכל ילד, לכל בית ולכל אדם", הוסיף.

מה עומד מאחורי תעשיית הביצים?

לצד התעשייה המשגשגת – חייה כל אפרוחית בתעשייה יהיו קשים ורעים. בגיל שלושה וחצי חודשים היא תוכנס לכלוב קטן עם עוד שתיים ותתחיל לעבוד ובכל יממה היא תטיל ביצה. בגיל שנתיים יחשמלו אותה, ויהפכו אותה למזון לכלבים.

שרון גדות בחרה בדרך שונה והיא מקבלת את הביצים שהיא אוכלת מתרנגולות שהיא עצמה מגדלת. "הבנתי שזו חיה סופר אינטליגנטית, הן מבינות הכל", אמרה שרון והוסיפה שהיא בכלל התחילה לגדל אותה כחיית מחמד, ולא בשביל הביצים.