המכשיר שיכול לבדוק 1,500 בדיקות קורונה ביום: לאחר הפרסום אתמול כאן ב-N12 על המכשיר החדש שנחת בישראל ומבצע בדיקות קורונה במהירות ומסייע לצמצם משמעותית את זמן קבלת התשובה לבדיקה, היום (רביעי) גם ניתן לראות את המכשיר בפעולה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

המכשיר יוצר על ידי חברת 'רוש' ומופעל החל מאתמול על ידי קופת חולים 'לאומית'. לאחר מאמצים, בדיקות קורונה יפוענחו מעתה גם על ידי המכשיר המשוכלל שמסוגל, כאמור, לפענח כ-1,500 בדיקות ביום ובמהירות גבוהה פי עשרה מהמכשירים שבחנו את הבדיקות בארץ עד כה.

המכשיר של חברת 'רוש' שמפענח 1,500 בדיקות קורונה ביום (צילום: יח"צ)
המכשיר שמפענח 1,500 בדיקות קורונה ביום | צילום: יח"צ

לשם השוואה, כל אחד ממכשירי הפענוח שקיימים היום ב-27 מעבדות הקורונה בארץ, מפענח רק כמה עשרות בדיקות ביום. המעבדה בה פועל המכשיר נמצאת באור יהודה, ומקבלת בדיקות קורונה ממתנדבי מד"א שנאספו מרחבי הארץ.

"בשלב הראשון, עובדת המעבדה פותחת את הדגימות שנאספו ומעבירה אותן למבחנה שמכילה חומר המנטרל את הווירוס כאשר היא ממוגנת מכף רגל ועד ראש", מסביר יותם שנהר, מנהל אגף המעבדות של 'לאומית שירותי בריאות'. "לאחר מכן, היא 'מטעינה' את הדגימות המנוטרלות במכשיר הבדיקה ומפעילה את המכשיר. תוך שלוש שעות, מופיעות על צג המסך תוצאות הבדיקה ומשודרות אוטומטית למשרד הבריאות וקופות החולים". 

דגימה במעבדת לבדיקות קורונה ברמב"ם, חיפה (צילום: יוסי אלוני, פלאש/90 )
דגימה במעבדת לבדיקות קורונה ברמב"ם, חיפה | צילום: יוסי אלוני, פלאש/90

בשונה מבדיקות הקורונה שמתבצעות כיום בשאר המעבדות (הנקראות בדיקות PCR), המכשיר החדש הוא אוטומטי ולפיכך, הוא מסייע לחסוך בכוח אדם ובזמן. "המכשיר אוטומטי וההספק שלו גדול יותר. אמנם בשלב נטרול הבדיקות מהווירוס יש צורך בעובד מעבדה אבל בתפעול הבדיקות, זמן העבודה הנדרש לעובד מעבדה הוא כרבע מהזמן שלוקח למכשירים המקבילים", הוסיף שנהר. 

לפני כשבועיים, פורסם כי חטיבת הטכנולוגיות של משרד הבריאות החלה לקדם את ייבוא בדיקות הקורונה המתקדמות הללו, הנקראות "קובס 6800". הדבר צפוי לסייע למשרד הבריאות לעמוד ביעדים שהוצבו לו על ידי משרד ראש הממשלה - לבצע כ-30 אלף בדיקות קורונה בישראל בשבוע.