צוות המומחים, בראשותו של פרופ' אלי וקסמן ממכון ויצמן, שמייעצים לרה"מ נתניהו בהתמודדות עם נגיף הקורונה, הגיש אמש (שלישי) דו"ח על התמודדות ישראל עם המגפה, וממנו עולה כי קיימת התאמה בין רמת ההכנסה וההשכלה לבין הסיכוי להידבק בקורונה. המומחים המליצו להשקיע בשיפור תשתיות בערים ושכונות חרדיות וכן להרחיב את הלימודים המקצועיים בחינוך החרדי-ממלכתי. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

מהנתונים שפורסמו בדו"ח ניתן ללמוד כי לבעלי הכנסה נמוכה יש סיכוי גבוה יותר להידבק בנגיף, ואילו בעלי השכלה גבוהה - נדבקים פחות (גם אם הם הכנסתם נמוכה). כך גם ברמה האזורית - ככל שאזור, עיר או שכונה בעיר נמצאת ברמה סוציו אקונומית גבוהה יותר -  יש פחות הדבקה בנגיף. מכיוון שכך, המומחים סבורים כי  המגיפה בישראל היא בעלת אופי מקומי, וכך לדעתם צריך להתנהל מולה.

חרדים קורונה שלט חרדי (צילום: יונתן זינדל, פלאש/90 )
המלצות המומחים: להשקיע בתשתיות בערים ובשכונות חרדיות | צילום: יונתן זינדל, פלאש/90

בתחילה, ראינו שיעור גבוה של חולים ששבו מחו"ל והדביקו את סביבתם הקרובה, ובהמשך הייתה ירידה בהידבקות באוכלוסייה הכללית, לעומת עלייה באוכלוסייה החרדית ובאוכלוסייה הערבית. בשלושת השבועות האחרונים - 90% מהחולים החדשים מרוכזים באזורים שבהם מתגוררים פחות מ-10% מהאוכלוסייה. לכן, המלצות הצוות היא להשקיע מאמצים במגזר החרדי, תוך שיפור התשתיות בערים ובשכונות החרדיות, להרחיב את מסגרת החינוך החרדי ממלכתי ולימודים מקצועיים". באשר לאוכלוסייה הערבית, הצוות המליץ להרחיב את התוכנית הממשלתית לתמיכה ופיתוח בישובים הערבים.

מחברי הדו"ח העריכו כי מספר הנדבקים האה-סימפטומטיים בישראל הוא נמוך. להערכתם, רק חלק קטן מאוכלוסיית ישראל, שתי עשיריות האחוז, נדבק עד כה בנגיף. זה נתון משמעותי לכל אלה שממתינים בכיליון עיניים לבדיקה הסרולוגית שמגלה האם הגוף פיתח נוגדנים. לפי הערכת המומחים, "מרבית אוכלוסיית המדינה לא תדבק בנגיף בשנים הקרובות", ומקרי מוות רבים ייחסכו.