N12
פרסומת

בדרך לפינוי "מסיבי" מבני ברק: כך יימנעו תפילות המוניות בשבת

בצה"ל, שקיבל את האחריות על הסיוע האזרחי לעיר, החלו להוציא מהעיר את חולי הקורונה הידועים - אלא שהפינוי מתנהל עד כה בעצלתיים. ביום ראשון ייחל פינוי של מאות חולים מקרב התושבים ע"י פיקוד העורף. במשטרה נערכים לתפילות אסורות בבתי כנסת ומזהירים: נגיב לכל חריגה מההנחיות. משרד הביטחון מבהיר: יציאה מבני ברק - רק לצרכים חיוניים

המאבק במגפה
המאבק במגפה | צילום: יוסי זמיר, פלאש/90
הקישור הועתק

עיר בהסגר: בני ברק הוכרזה כ"אזור מוגבל" לשבעת הימים הקרובים לפחות ובצה"ל, שקיבל היום (שישי) את האחריות על הסיוע האזרחי לעיר, החלו להוציא מהעיר את חולי הקורונה הידועים - אלא שהפינוי מתנהל עד כה בעצלתיים. במהלך היום הוצאו רק כמאה חולי קורונה מהעיר החרדית ובתחילת השבוע ייחל, ככל הנראה, פינוי מסיבי יותר של מאות חולים מקרב התושבים.

בכוונת המשטרה לפעול גם מחר בתוך העיר בני ברק עם כמה מאות שוטרים, תוך הפעלת אמצעים מסוגים שונים ובהם תצפיות. במשטרה ינסו שלא לבצע פעולות מתריסות, אך מדגישים כי יגיבו לכל חריגה מההנחיות. בתחילת השבוע ייחל ככל הנראה פינוי מסיבי יותר של מאות חולים מקרב התושבים על ידי פיקוד העורף. הכוונה היא לא לפנות בכוח קשישים, אבל חולים שאינם קשישים יפונו בכל האמצעים.

פעילות משטרה במאה שערים לאכיפת תקנות הקורונה
שכונת מאה שערים צפויה להוות בעיה קשה למשטרה | צילום: יונתן זינדל, פלאש/90

נערכים לתפילות בניגוד להנחיות

לאורך השבת ימשיכו כמה מאות שוטרים לפעול במחסומים סביב העיר ובתוכה - ויסיירו בה גם ניידות, אם כי הכמות תהא פחותה על מנת שלא "לנקר" את עיני התושבים. במחוז תל אביב נערכים למצב שבו קבוצה מסוימת בעיר תנסה להפר את הסדר. במשטרה מעריכים כי בבתי כנסת מסוימים ינסו לקיים תפילות והכינו רחפנים שיסייעו בפיזור התגודדויות.

במקביל, משרד הביטחון פרסם הודעה לפיה בהמשך לתקנות לשעת חירום אותן אישרה הממשלה בנושא הכרזת "אזור מוגבל" במרחב העיר בני ברק בצל התפשטות נגיף הקורונה, הרשות החירום הלאומית אישרה נוהל לאישור כניסה ויציאה מהאזור המוגבל לצרכים חיוניים.

קשיש בבני ברק
אדם עם מסכה בבני ברק | צילום: פיטוסי , פלאש/90
פרסומת
כוחות מגב פורסים מחסומים בכניסה לעיר בני ברק

מפקד מחוז תל אביב במשטרה, ניצב דוד ביתן, שלח מסר לתושבי בני ברק לקראת השבת: "בימים אלו משתוללת מגפת הקורונה במדינת ישראל ואין איש שמחוסן ממנה. הנגיף אינו מכיר בגבולות בין קהילות שונות וכולם חשופים למחלה. עם ישראל נמצא באחד מרגעי המבחן הגדולים בעת החדשה ויש לנו את האמונה והיכולת לצלוח את האתגר העומד לפתחנו ביחד בשלום ובבריאות איתנה. הציווי ונשמרתם מאוד לנפשותיכם, מקבל משנה תוקף והחובה של לא תעמוד על דם רעך - חובת קודש היא".

המשטרה תאכוף, צה"ל יעניק סיוע אזרחי

בתום דיון שקיים היום ראש הממשלה בנימין נתניהו בנושא סיוע אזרחי לעיריית בני ברק, הוחלט כי לאור המצב המיוחד בו נתונה העיר בעקבות ההגבלות בגין מגיפת הקורונה, יוטל על צה"ל להגיש את הסיוע האזרחי הנדרש לעיריית בני ברק כדי לממש את אחריותה.

כוחות מגב פורסים מחסומים בכניסה לעיר בני ברק
פרסומת

בדיון שנערך בהשתתפות שר הפנים דרעי, שר הביטחון בנט, השר לביטחון הפנים ארדן, הרמטכ"ל כוכבי, ראש המל"ל בן שבת, מנכ"ל משרד הבריאות בר סימן טוב, מ"מ המפכ"ל כהן, האלוף (מיל') רוני נומה, ראש אגף בט"פ ועורף במל"ל ויועץ עיריית בני ברק, הוחלט כי יש לממש מיידית את ההנחיה החדשה. 

בדיון הוחלט שהאחריות לאכיפת ההגבלות, לרבות במעטפת החיצונית של העיר, מוטלת על המשרד לביטחון פנים והמשטרה וכי האחריות בתחומי הבריאות תמשיך להיות מופקדת בידי משרד הבריאות. עוד נקבע כי יש להתכונן להפעלת מודל זה גם במקומות נוספים עליהם ימליץ משרד הבריאות.