העיר ששוטחה לה יחדיו: אחרי שבועות מורכבים בירושלים, בהם התחלואה זינקה ועוצר הוטל על שכונות רבות, נראה שבבירה הצליחו להתגבר על ההתפרצות. הערב (שלישי) הצגנו במהדורה המרכזית נתונים עדכניים מהעיר, המעידים על צמצום הפער עם יתר היישובים בישראל - ונראה שגם בירושלים עקומת החולים שוטחה. עם זאת, בחלק מהשכונות החרדיות עדיין ישנה הדבקה מקומית, ובעירייה הוחלט שלא לפתוח את החינוך החרדי בשלב זה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

אלו המספרים: 3,553 ירושלמים חלו בקורונה בסך הכל, כולל אלו שכבר החלימו ואלו שנפטרו כתוצאה מהמחלה. 2,009 החלימו נכון להיום, ו-1,489 עדיין מוגדרים כ"חולים פעילים". מביניהם 450 מאושפזים במלוניות קורונה ו-1,039 שוהים בבידוד בבתיהם. מבין השוהים בבית, 585 חלו כבר לפני יותר משבועיים – כשהמשמעות היא שהם עומדים להחלים בקרוב.

מספר חולי הקורונה בירושלים (אינפוגרפיקה: החדשות12)
מספר חולי הקורונה בירושלים | אינפוגרפיקה: החדשות12

בראשית אפריל בירושלים היו 9 חולים על כל 10,000 תושבים. ב-20 באפריל, בשיא ההתפרצות, המספרים כבר היו 23 חולים ל-10,000 איש. היום, עם ירידה קבועה במספר החולים, הנתון הוא 15 חולים לכל 10,000 ירושלמים.

למרות הנתונים המעודדים האלו, בשכונות שהוגדרו "אדומות" עד לא מזמן - רוממה, קרית בעלז וקרית צאנז - עדיין מתגלים חולים ספורים מדי יום. בהתאם לכך, בעירייה הוחלט שלא להחזיר לפי שעה את החינוך החרדי לפעילות.

השטחת העקומה בירושלים (אינפוגרפיקה: החדשות12)
השטחת העקומה בירושלים | אינפוגרפיקה: החדשות12

ההחלטה התקבלה בשיתוף עם הרבנים, עם ראש העיר ירושלים והגורמים הממשלתיים הרלוונטיים. הסיבה היא בין היתר שבניגוד לציבור החילוני, בציבור החרדי התלמידים לומדים לפעמים רחוק מהבית ולא בצורה אזורית. לכן לפי שעה, כדי למנוע הדבקה, בתי הספר של החינוך החרדי יישארו סגורים.