בצל מקרי הרצח האחרונים של נשים בידי בני זוגן תתקיים הערב (שני) בשעה 18:00 עצרת מחאה בפארק צ'ארלס קלור בתל אביב נגד האלימות הגואה כלפי נשים. לקראת האירוע, ארגון נעמת מדווח על עלייה של למעלה מ-100% בפניות לקו החם בחודשים אפריל ומאי בנושא אלימות במשפחה, בהשוואה לאותה תקופה אשתקד. מאז התפרצות הקורונה בישראל בחודש מרץ נרצחו 8 נשים, כשמתחילת השנה נרצחו בסך הכל 11 נשים ותינוקת. 

לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

הקו החם של נעמת נותן מענה ראשוני למצוקה של נשים וגברים שחווים אלימות במשפחה. לפי נתוני הארגון, בחודש אפריל הגיעו 76 פניות - מרביתן של נשים, לעומת 40 פניות באפריל בשנה שעברה. מדובר בעלייה של כמעט 100%. בחודש מאי נרשמה עלייה חדה אף יותר - 98 פניות לעומת 45 באותו חודש אשתקד - עלייה של למעלה מ-100%.

טטיאנה חייקין ז"ל (צילום: אור בן זריהן)
טטיאנה חייקין. אחת הנרצחות | צילום: אור בן זריהן



יו"ר נעמת חגית פאר אומרת כי ישראל נמצאת בפתחו של גל שני לנגיף הקורונה ומזהירה מהסלמה בכמות ובעוצמה של מקרי אלימות במשפחה. "התגברות הטרור נגד נשים הוא אחת מתופעות הקיצון של מגפת הקורונה", אומרת פאר. "הלחצים הכלכליים והנפשיים מובילים להחרפה דרמטית בכמות הדיווחים על אלימות, מרביתם של נשים אשר סבלו מאלימות עוד קודם לכן וחלקם של נשים החוות אלימות לראשונה".

פאר הוסיפה: "לצערנו, לא כל אישה שחווה אלימות פונה אלינו או למוקדים האחרים וזה הוא רק קצה הקרחון. אנו נמצאים בנקודת זמן קריטית, שכן ניסיוננו מלמד שדווקא ביציאה מהסגר חלה העלייה המשמעותית ביותר בדיווחים על אלימות".

מארגני המחאה שתתקיים הערב טוענים שהתוכנית למניעת אלימות, שאושרה בממשלה כבר ב-2017, תוקצבה ב-250 מיליון שקלים אך הכספים עדיין תקועים. לדבריהם, בעקבות שביתת הנשים בדצמבר 2018 במחאה על האלימות, ראש הממשלה כינס את ועדת השרים ואישר העברת 50 מיליון שקלים ותוספת תקציב של 20 מיליון שקלים לתוכנית. שבועות ספורים לאחר מכן פוזרה הכנסת והתקציב הועבר רק בחלקו ומאז תקוע.

מחאת הנשים עולה שלב (צילום: החדשות)
אחת המחאות הקודמות | צילום: החדשות

יו"ר נעמת קוראת לממשלת ישראל לשים את המלחמה באלימות במשפחה בראש סדר העדיפויות שלה ולקדם באופן מיידי את התכנית שהיא עצמה אישרה כבר בשנת 2017, לדבריה.

מבחינת פאר, ישנם שורה ארוכה של צעדים שצריכים להינקט בהקדם האפשרי ויוכלו להציל נשים בישראל: "מאזיקים אלקטרוניים לגברים בעלי היסטוריה של אלימות במשפחה, דרך עיבוי המערך הטיפולי לגברים אלימים ועד קיצור הבירוקרטיה העומדת בדרכה של אישה המבקשת להתלונן על אלימות".