לנוער של היום אין כוונות ללכת לפי הספר: הם קודם כל הם מגשימים את החלומות - ולא מחכים לסיים את התיכון בשביל לעשות את זה, ולהרוויח כסף ממש כמו המבוגרים. מספר בני נוער הסבירו איך הם התחילו את העסק המשגשג שלהם וסיפרו על החלומות להמשך.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

שי סמואל בן ה-17 הוא תקליטן שמנהל לוח זמנים צפוף במיוחד: הוא מתקלט לפחות פעמיים בחודש, אבל לאירועים שלו הוא מגיע באוטובוס או בטרמפ עם ההורים. "הלכתי למסיבות ואמרתי: 'יום יבוא ואני אנגן במסיבות האלה'. את התמונות מהאירועים פרסמתי באינסטגרם או בפייסבוק וככה כל הסביבה הקרובה שלי ידעה שאני די ג'יי".

סמואל סיפר כי הוא מתקלט כבר מגיל 14 וגם מתפרנס לא רע, בעיקר יותר טוב מחבריו לכיתה. "רוב הילדים עובדים בתור שכירים באולמות אירועים, כמלצרים", סיפר.

"זה עובר מפה לאוזן"

גם לנועה ולד בת ה-16 יש כבר עסק עצמאי משל עצמה. היא הכינה לוגו, בחרה שם, פתחה עמוד ברשתות החברתיות - והקימה עסק של עוגות. "זה עובר מפה לאוזן, אנשים שמזמינים, חברים מעבירים את זה הלאה", סיפרה.

העסק רק פתח לנועה את התיאבון, עכשיו היא גם לומדת בתיכון קולינרי. כל אלה לא באים על חשבון מתמטיקה והדרכה בצופים: "זה משהו שמאוד רציתי, אם לא הייתי רוצה את זה, אני מניחה שלא הייתי עושה את זה מגיל כזה צעיר".

"סבתא שלי נתנה לי להתנסות עליה כשהתחלתי"

הגיל הצעיר לא מפריע גם לשירה טוויג, מקעקעת בת 18, להפוך למקצועית בתחומה ולקבוע תורים חצי שנה מראש. "אני כל החיים מציירת וחשבתי המון זמן לקעקע. עשיתי ציורי גוף, איפור, אפקטים וציורים באופן כללי. פרסמתי את העבודות באינסטגרם ואנשים אהבו את זה", סיפרה. היא אפילו קעקעה את סבתה ואף בחרה את הקעקוע: "היא נתנה לי להתנסות עליה כשהתחלתי".

כל המרואיינים העדיפו לא לנקוב במספרים, אך ברור כי מדובר באלפי שקלים בחודש. בני הנוער מספרים שהם חוסכים את הכסף ויודעים כיצד להתנהל.