חודש אחרי ההצפות הקשות שפקדו את נהריה ואף גבו את חייו של תושב העיר, מנסים התושבים להשתקם ולשוב לאורח חייהם המוכר. מזג האוויר הסוער אמנם חלף בינתיים, אך הנזקים שהסב לבתים ולמקומות עסקים נותרו, ואיתם האזרחים שנאבקים תחת הנטל ומשוועים לעזרה. "אנחנו עכשיו נלחמים את המלחמה של עצמנו", הם מתלוננים. "למה אף אחד לא עוזר לנו?"

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

 מכון היופי של אירנה לוין נמצא בבניין בו היא גרה. הגשם הכבד וההצפות הרסו את המבנה והפכו את הקומות התחתונות לאוזרים בהם לא ניתן לחיות. "חודש עבר - וזה עדיין המצב", היא מסבירה. "שום דבר לא השתנה וגם לא ישתנה. יום למחרת אמרו לי שאני אשמה. העירייה אומרת שהיא לא יכולה לעזור לנו, שהממשלה אחראית לזה. הריח הוא בלתי נסבל, כל המקום מלא בעובש ומים שעדיין נכנסים". אירנה מסבירה כי ללא שיקום מהיר של המקום, היא תיוותר ללא מקור הכנסה. "אני לא מקבלת משכורת מאף אחד. אני עובדת למחיה ולפרנסה שלי. אם אני לא אעבוד - אין מי שיפרנס אותי".

גם קניון ארנה שבעיר ספג במערכת החורפית ההיא נזקים כבדים. העבודות לשיקום המבנה נמשכות והפתיחה מתוכננת בשבוע הבא. בינתיים, בעלי הדוכנים והחנויות נותרו ללא פרנסה, ללא לקוחות וללא תקווה. "מנסים לצמצם קניות בסופר ולדחות תשלומים של גנים", מספר אלעד מנחם, בעל דוכן בקניון. "עובדים שלנו כבר עוזבים. אין לי משכורת לשלם להם".

בעלת חנות בקניון, שני בוזגלו, לא מבינה מדוע הרשויות העירוניות והממשלתיות לא נחלצות לעזרת התושבים. "כל החיים אנחנו משלמים, אבל כשאתה מגיע לנקודה שאתה מרגיש מושפל - אף אחד לא מדבר איתך. אין לך אוזן קשבת", היא מסבירה. "לא מע"מ ולא ביטוח לאומי, אף אחד לא אומר 'בואו נסתנכרן רגע כל הרשויות, קרה פה מקרה. בואו נראה איך עוזרים לאנשים האלה'", מוסיף אלעד. "אם המדינה לא תעזור לנו לקום על הרגלים אנחנו בבעיה מאוד רצינית. אנחנו קורסים", הם מזהירים.