שני מומחים בתחום הגיעו לענות על השאלות שלכם על נגיף הקורונה. איך נדבקים, מהו הסיכוי להחלים מהנגיף, והאם כדאי להימנע מתחבורה ציבורית? הנה השאלות שריכזנו עבורכם - והתשובות של ד"ר גליה ברקאי, מנהלת מערך רפואה מרחוק בבית החולים שיבא, וד"ר גיא חושן, מומחה למחלות זיהומיות בבית החולים איכילוב:

איך נדבקים בקורונה?

"הקורונה מדבקת דרך טיפות קטנות של אוויר", הסבירה ד"ר ברקאי. "זאת אומרת דרך נשימה שיעול או עיטוש. וגם על ידי מגע עם ריריות כמו רוק, או הפרשות של העיניים".

האם להימנע ממקומות ציבוריים?

ד"ר חושן מסביר: "אין כרגע המלצה לא להגיע לקניונים, או לא להשתמש בתחבורה ציבורית. יכול להיות שיהיה זהיר יותר לאוכלוסייה מבוגרת, לאנשים עם מחלות רקע או מחלות כרוניות, לצמצם את החשיפה לאירועים המוניים, ותחבורה ציבורית".

מהם סיכויי ההחלמה?

"ילדים ומבוגרים צעירים מחלימים ביותר מ-99% מהמקרים", אמרה ד"ר ברקאי. "במבוגרים מעל גיל 80, מדובר על 85% סיכוי החלמה. מחלה קלה יכולה להיות ממש א-סימפטומטית ואפשר להחלים ממנה מאוד מהר. במקרים הקשים יותר, לפעמים נדרשים 3-6 שבועות להחלמה".

מתי יהיה חיסון נגד קורונה?

"יודעים שזה ייקח הרבה זמן", השיב ד"ר חושן. "טווח של לפחות חצי שנה-שנה. זה תהליך ארוך ומורכב, שדורש בדיקות מרובות. לא נראה שבטווח הקרוב זה משהו שאפשר לדבר עליו".

מה מותר בבידוד?

ד"ר ברקאי השיבה: "אסור לצאת מהבית. צריך לשהות בחדר בודד, וככל הניתן להשתמש בשירותים נפרדים. כשיוצאים בכל זאת מחוץ לבית, אם יש בני משפחה אחרים בבית כדאי לשים מסיכה על הפנים. לשטוף הרבה את הידיים ולהקפיד בכלל על היגיינה אישית".

האם זה יעלם בקיץ?

ד"ר חושן אמר: "מדינות שנמצאות בהמיספרה הדרומית, שבהן עונת הקיץ, ישנם מקרים של הדבקה. אם מסתכלים על המקרה של אוסטרליה ישנן טמפרטורות גבוהות אנחנו רואים גם שם הדבקה בקהילה, אבל כנראה בעצמה וביעילות פחותה מאשר במדינות קרות יותר כמו באיטליה ובכלל באירופה".

האם המסכה עוזרת?

"המסכה מגנה לא רע", אמרה ד"ר ברקאי. "הבעיה עם מסכה שקשה מאוד לאטום בצורה מבודקת את דרכי הנשימה. כמו כן, כשלובשים מסכה לאורך זמן היא נרטבת קצת מהרוק ומההפרשות ואז היא הופכת להיות פחות יעילה, לכן אי אפשר להסתמך עליה ב-100%".