בעמותת עזר מציון, המנהלת את מאגר מח העצם הלאומי, מציינים היום (שני) את המצטרף המיליון למאגר – ומפרסמים שלל נתונים המבהירים עד כמה ישראל מובילה בתחום. בין היתר, חשפה כי ישראל היא המדינה שבה גודל המאגר ביחס לגודל האוכלוסייה הוא הגדול ביותר, וכן הגיוון הגנטי בו – רכיב משמעתי נוסף ההופך את המאגר לאיכותי – הוא הרחב ביותר.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

אחד המרכיבים המשמעותיים ביותר להישגים המרשימים אליהם הגיע המאגר הוא ההתגייסות חסרת התקדים של הישראלים למשימה, בין היתר דרך מבצעי התרמה נקודתיים וכן פרויקט "מתגייסים לחיים", במסגרתו יכולים להצטרף מתגייסים טריים לצה"ל למאגר כחלק משרשרת החיול. במסגרת הפרויקט, שהוא שיתוף פעולה בין עזר מציון לצה"ל, הצטרפו למאגר 576,766 ישראלים – כמחצית מכלל חברי המאגר.

 מאגר התורמים הישראלי הוא לא רק בין הגדולים ביחס לאוכלוסייה בעולם, אלא גם אחד הצעירים שבהם - 33% מהתורמים הפוטנציאליים הינם מתחת לגיל 25, לעומת 14% בלבד בממוצע במאגרי מח עצם בעולם. מחקרים מראים שסיכויי ההצלחה של ההשתלה עולים ככל שהתורם צעיר יותר, ומשכך נתון זה משמעותי במיוחד.

עשור האחרון הוכפל מספר התורמים הרשומים במאגר וחל גידול משמעותי במספר החיפושים, ההתאמות וההשתלות: מספר ההתאמות המלאות בין חולים לתורמי מח עצם פוטנציאליים במאגר גדל פי שמונה; מספר התורמים הפוטנציאליים הרשומים במאגר גדל פי שניים; ומספר ההשתלות שבוצעו הודות לתורמי המאגר גדל פי שישה.

בזכות הגדילה המשמעותית, כ-70% מהחולים בישראל מקבלים כיום את תרומת מח העצם מתורם מקומי – זאת לעומת 50% בממוצע במדינות אחרות. במקביל, נחתך בחצי מספר בקשות התרומות המיובאות מחו"ל, חרף הגידול המתמיד בבקשות חיפוש לתורמי מח עצם עבור חולים ישראלים.