בזמן שבהלת הקורונה הצליחה לכבוש כמעט כל בית בישראל, ומספר הנדבקים ממשיך לעלות, באתר הסמוך לבית החולים שיבא מתגוררים חולי הקורונה היחידים בישראל. יש בו 40 חדרים, שבהם התגוררו עד החודש אנשי הסגל הרפואי. יממה לאחר מתן הפקודה, החדרים פונו ועברו הסבה לסוג של אכסניה סגורה עם מכשור רפואי, מצלמות והפרדה בין החדרים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

במהלך ההקמה היה צורך קודם כל להרגיע את תושבי האזור ולאחר מכן גם את אלה שהכינו את המבנה ומי שנשלחה למשימה הייתה פרופסור גילי רגב. את החולים או אלו שיש חשש כי נדבקו בווירוס מקבלים רופא ואחיות עם מסכות ומיגון מלא. הפנים הראשונות שיראו לרוב אחרי הכניסה לחדר הן של פרופסור רגב, וגם זה מרחוק ודרך מחשב.

את משטחי הגרון לוקחים דרך הגדר: מצד אחד המטופל ומהצד השני, דרך יריעות פלסטיק, האחות. לבסוף תופקד הדגימה בין זכוכיות בתא כפול שיחוטא אחר כך. בתוך המתחם מקפידים על בידוד ומעקב אחר כל מטופל, אבל מסביב המספרים כבר מתחילים לאיים על מערכת בריאות שלמה: אלפי מבודדים, אירועים מבוטלים, שערי המדינה נסגרים וקיים חשש למשבר כלכלי.

 פרופ' גילי רגב יוחאי, מנהלת היחידה למניעת זיהומים בשיבא (צילום: החדשות12)
פרופ' גילי רגב יוחאי, מנהלת היחידה למניעת זיהומים בשיבא | צילום: החדשות12

בימים כאלה אנשי היחידה למניעת זיהומים הם כנראה האנשים העסוקים ביותר בבית החולים, וישיבת הבוקר שלהם מנסה לחזות את העתיד - שלא נראה ורוד. בימים כתיקונם הם עוסקים באיתור נשאי חיידקים העמידים לאנטיביוטיקה אצל חולים בסיכון, אך עם הגעת הקורונה הם הפכו למוקד. אין מחלקה שלא התקשרה להתייעץ איתם ולקבל הסברים כיצד לנהוג מעכשיו.

המשמרות שלהם תוגברו, אחות אחת הוצבה בכניסה למיון כדי לקבל את פני המטופלים החשודים, וכשמספרי הנדבקים מטפסים ברור לכולם שהשחיקה והעומס כבר מעבר לפינה. בין הישיבות, פרופסור רגב קופצת למעבדה, אחרי שכמעט ולא ביקרה בה בזמן האחרון.

ההערכות שלה לא אופטימיות: היא סבורה כי יותר מ-4 מיליון אנשים בישראל יחלו בקורונה. אך החדשות הטובות הן שיותר ממחצית מהחולים כלל לא יחושו בכך, ואצל השאר יהיו תופעות הדומות לשפעת קלה.