N12
פרסומת

מספר חולי הקורונה בישראל זינק ל-1,238

167 חולי קורונה נוספים בישראל, זאת אחרי שמשרד הבריאות עדכן הבוקר כי מניין החולים בישראל עומד כעת על 1,238. בבתי החולים השונים מאושפזים 24 במצב קשה, עלייה של 6 חולים לעומת אתמול. הבוקר יקיים רה"מ נתניהו דיון נוסף ומסתמן כי ינתנו הגבלות חדשות ומחמירות יותר

אביבית מיסניקוב
יואב אבן
פורסם: | עודכן:
קורונה בישראל - צוותי מגן דוד אדום מחוץ למלון דן ב
קורונה בישראל - צוותי מגן דוד אדום מחוץ למלון דן בתל אביב | צילום: תומר נויברג, פלאש/90
הקישור הועתק

הקורונה מתפשטת בישראל: משרד הבריאות עדכון הבוקר (שני) את מניין המאובחנים כחולי קורונה בישראל ל-1,238 ובכך טיפס מספר ב-167 חולים ביממה. בבתי החולים השונים מאושפזים הבוקר 24 חולים במצב קשה. לאור התפשטות המחלה והחשש מאיבוד שליטה יערוך היום נתניהו דיון על החמרה נוספת בהגבלות.

מתוך כלל החולים, 1,144 מוגדרים במצב קל כאשר כ-600 מהם מאושפזים במלונות בתל אביב ובירושלים או נמצאים בבידוד ביתי. מספר החולים קשה עלה מ-18 אתמול ל-24 היום ואילו 32 מסך כל החולים מוגדרים במצב בינוני. בהודעת משרד הבריאות נמסר כי 3,230 בדיקות לגילוי קורונה נעשו בישראל ביממה האחרונה.

בצל התפשטות המחלה בישראל והחשש מאיבוד שליטה, נתניהו יקיים הבוקר דיון נוסף בהגבלות ועל פי הערכות של גורם המעורה בפרטים, יתקבלו הנחיות חדשות ומחמירות יותר על התנועה על האזרחים: "אין מנוס מעליית מדרגה, עוד לא סגר אבל הכי קרוב לשם".

תחנת הבדיקה בגני התערוכה
קורונה בישראל | צילום: פלאש/90

במקביל, הלילה התברר כי 65 מהנוסעים שהגיעו מארה"ב בשבוע שעבר זוהו כחולי קורונה. אתמול פורסם לראשונה ב-N12 כי חלק מהנוסעים, חסידי חב"ד שהגיעו מניו יורק, חלו - ובמשרד הביטחון אישרו כי רוב הקבוצה אכן נדבקה - ופונתה לבית חולים.

על הטיסה היו כ-200 נוסעים ואנשי צוות, וכעת נעשים מאמצים לאתר את כל נוסעי הטיסה לאחר שמשרד הבריאות פנה לחברת אל על ועדכן אותה בפרטים.

טיסת החילוץ של אל על המריאה
בדרכה לסייע לישראלים שתקועים בפרו | צילום: סיון פרג', mako חופש
פרסומת

אתמול ערך המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופסור איתמר גרוטו, תדרוך טלפוני לתקשורת. בשיחה, התייחס לתרחיש האימים אליו נערכים במשרד הבריאות: "התרחיש הכי גדול שלנו היה שבין 10 אלף ל-20 אלף ימותו מקורונה בישראל. המתים מהקורונה יהיו חלק מאחוז המתים השנתי בישראל, שעומד על 40 אלף".