קרן ושרון מאיר-אליה הביאו לפני שש שנים בת בהליך פונדקאות, לפני שלושה חודשים הם הצליחו להביא ילד נוסף בהליך בגיאורגיה. מאז הם תקועים במדינה בגלל בעיות בירוקרטיות. קרן, האם, נמצאת בגיאורגיה יחד עם התינוק הטרי, בתה בת ה-6 ואמה – בסרטון שהיא שלחה היום (רביעי) היא פנתה לראש הממשלה וביקשה ממנו באופן אישי שיעזור לה ולמשפחתה: "מבקשת את עזרתך בצורה הכי אישית".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"אני קרן אליה ואנחנו בגיאורגיה מתחילת נובמבר שזה כמעט שלושה חודשים", סיפרה האם. "אני כאן עם אמא שלי, הבת שלי נועה בת ה-6 והתינוק עמית. אנחנו פה בהליך פונדקאות דרך סוכנות מהארץ ועדיין לא קיבלנו תעודת לידה עקב טעות של הסוכנות בארץ. אנחנו לא יכולים לצאת מכאן פנינו כבר לכל הגורמים האפשריים כדי שיעזרו לנו ושם דבר לא קרה".

בני הזוג אליה-מאיר ובנם הטרי‎ (צילום: באדיבות המשפחה)
בני הזוג אליה-מאיר ובנם הטרי‎ | צילום: באדיבות המשפחה

אליה המשיכה: "עכשיו הטיפול נמצא אצל עורכת דין גיאורגית. אנחנו מבקשים את עזרת המדינה, משרד החוץ, ראש הממשלה וכל מי שיכול לעזור כדי שנוכל לצאת מפה כמה שיותר מהר ולחזור לארץ". היא הוסיפה: "הבת שלנו נועה, לא במסגרת כבר שלושה חודשים. סבתי מאושפזת בבית חולים והיא נמצאת לבד. התינוק עמית צריך לעבור ברית ואנחנו מאוד רוצים לחזור לארץ למדינה שלנו. אני פונה מפה בהתרגשות לראש הממשלה ומבקשת את עזרתך בצורה הכי אישית. תודה".

שרון אליה, אבא של התינוק עמית סיפר בשיחה עם החדשות 12: "אני עושה המון רעש והמון בלגן. היום הייתי אצל ראש עיריית גבעתיים וקיבלתי הודעה רשמית ששר החוץ פנה לראש הלשכה שלו ושהם מתחילים לטפל". האב הסביר מה גרם להליך להיעצר: "כשעושים פונדקאות, חודש אחרי הלידה אמורים לקבל תעודת לידה ממשרד הפנים הגיאורגי – וזה לא קרה". 

 "זה לא קרה כי הפונדקאית צריכה לחתום על מסמכים ולאחר מכן נוטריון צריך לחתום ובפועל זה לא קרה כך", הסביר. "במקרה שלנו רק האם הפונדקאית חתמה והנוטריון לא חתם בזמן שהוא היה אמור לחתום. ובגלל שהחתימה לא הייתה בזמן, אלא באיחור של שלושה חודשים אז החתימה פיקטיבית , המדינה לא מקבלת את החתימה הזו".

"בכל פעם שפנינו לסוכנות בארץ הם האשימו את הגיאורגים ואחרי ששוחחתי עם בעלת החברה דרכה עשינו את התהליך היא הודתה שהייתה להם בעיה עם הנוטריון", סיפר. לאורך כל הדרך היא שיקרה. רק כשעירבנו את התקשורת אז פתאום משרד החוץ התעורר. אבל עד אז ההתנהלות מצד משרד החוץ הייתה גועל נפש. כרגע המושכות אצל עורכי הדין הגיאורגים והאבסורד פה זה שהם אומרים שאם משרד החוץ ילחץ בישראל זה יגמר ומשרד החוץ לא עושה כלום".

שרון אליה סיפר כי תקופה ארוכה הוא ממש "מתחנן" בפני משרד החוץ לעזרה אבל שום דבר לא עזר עד כה. עוד הוא חשף מדוע הוא ורעייתו פנו להליך פונדקאות: "הגענו להליך הזה כי יש לנו בעיה של פוריות ונועה הבת שלנו היא גם דרך פונדקאית אבל עשינו את זה בארץ. במקרה הזה בגלל הזמן הארוך שזה לוקח העדפנו לעשות בגיאורגיה וזה הילד השני שלנו. חיכינו לילד הזה וזה פשוט עינוי ההמתנה - זה לא נתפס כמה זה קשה".

בני הזוג אליה-מאיר ובנם הטרי‎ (צילום: באדיבות המשפחה)
בני הזוג אליה-מאיר ובנם הטרי‎ | צילום: באדיבות המשפחה

חבר של הזוג, אבידן כלפה, שיגר מכתב לשר הפנים אריה דרעי וביקש ממנו להתערב ולסייע לבני הזוג להגיע עם בנם חזרה ארצה. "חשוב לנו לציין בראשית הדברים כי מאז הלידה כבר עברו חודשיים ושבוע ולצערנו נמנע מאיתנו להכניסו בבריתו של אברהם אבינו ע"ה כתוצאה מכך שלא הונפקה תעודת לידה ולכן לא ניתן למול אותו. הדבר גורם להורים צער גדול מאוד וכאב שלא ניתן לתאר במילים, מרגישים כשבויים".

"אני פונה אילך בבקשה שתפעיל את הסמכויות שלך כשר הפנים של מדינת ישראל בבקשה לסייע לנו להביא את עמית אליה התינוק להשיבו לארץ ולזכות ולערוך לו ברית מילה בקרוב", ביקש. "חשוב לציין כי המשפחה נמצאת במשבר נפשי גדול מעבר לקושי להביא ילד לעולם המשפחה כרגע מתמודדת עם הבירוקרטיה להביא את הילד שנולד להם לארץ. הרב אריה אני פונה אילך ואני בטוח בעזרת השם שתוכל לסייע לנו בנושא חשוב זה".

ממשרד החוץ נמסר בתגובה: "צר לנו על המצב הלא נעים שאליו נקלעה המשפחה. יחד עם זאת, הנפקת תעודות לידה לקטינים שנולדו במסגרת הליכי פונדקאות בחו"ל נעשית בהתאם לדיני ונהלי המדינה הזרה שבה נערך ההליך. לרשויות מדינת ישראל, בהן משרד המשפטים, רשות האוכלוסין וההגירה, משרד הרווחה, משרד הבריאות ומשרד החוץ, אין כל נגיעה להליך זה. כפי שפורסם בעבר על ידי משרד החוץ, על אזרחים ישראלים הפונים לביצוע הליכי פונדקאות בחו"ל ועל החברות העוסקות בעניין, מוטלת האחריות הבלעדית לבירור החוק החל במקום".

"פונים לרה"מ בבקשה תעזור לנו לשוב הביתה"

"כפי שנמסר לפונים, למיטב הידיעה של משרד החוץ, לאחרונה נערכו שינויים באופן הבדיקה של הרשויות בגיאורגיה לבקשות להנפקת תעודות לידה בעקבות הליכי פונדקאות במקום, בין היתר בשל אי-עמידה של אזרחים ישראלים בתנאי החוק הגיאורגי, והליך זה עשוי להימשך עד חודשיים", הוסיפו במשרד החוץ. "יצוין כי אין זו נחלתם של אזרחים ישראלים בלבד. בכל הנוגע לביצוע בדיקות גנטיות בהיעדר תעודת לידה, משרד החוץ ונציגויותיו בחו"ל פועלים על פי החלטות בתי המשפט בישראל ובהתאם להנחיות הפרקליטות בעניין. הדבר הובהר היטב לפונים ולבא כוחם. אנו מאחלים למשפחה הצלחה בהליכים מול שלטונות גיאורגיה, ומקווים להגעתם המהירה ארצה".