חנייה בחנית נכים בלי תו נכה לא רק שאינה חוקית, היא גם טאבו חברתי, סוג של מעשה לא מוסרי בכלל. עם זאת, מצלמה נסתרת שתיעדה חניות נכים מחוץ לכמה בתי קפה במרכז הארץ, הראתה שעדיין יש כאלה שמרשים לעצמם לעשות את זה. כששואלים את אלה שחנו בחניית נכים למה עשו את זה, התירוצים לא מאחרים לבוא: "אני לא מהאזור, רציתי לשתות קפה והתחלתי להירדם, אז אמרתי: אחנה בצד".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

נהג שחנה בחניית נכים שנשאל למה חנה את רכבו שם שאל בחזרה את השואל: "אתה נכה?", וכשנאמר לו שלא, אמר הנהג: "אז למה אתה שואל אותי? עצרתי לשנייה, לא הפרעתי לאף אחד". במקרה אחר, אישה שישבה בתוך רכבה בחניית נכים אמרה: "אם הייתי מכבה את האוטו ויוצאת זה משהו אחר".

עם התירוצים האלה מתמודדת כמעט כל יום עופרי לייבריך, אימא של בן, ילד בכיסא גלגלים. לפני שבוע הם נסעו לראות הצגה, וכמו תמיד, כל חניות הנכים היו תפוסות. "התחלתי להתעמת עם אנשים. אני חייבת להגיד שזה ממש מפחיד כי יש כאלה שמאיימים עליך", אמרה עופרי.  לה ולבן אין רצון או איך להעיר למי שחונה, והם נאלצים לחנות בחניונים רחוקים. "אם זה גשם, זה לדחוף כיסא גלגלים עם מטרייה שזה מאוד מורכב – ואפילו ברמה הבטיחותית – בעיה", הסבירה.

עוז דרור סמנכ"ל אסטרטגיה באור ירוק, מסביר איך אפשר להתמודד עם הבעיה: "אנשים מרשים לעצמם לחנות במקום השמור לחניה של אדם נכה כי הם לא רואים מספיק משטרה והם לא רואים פקחים – אין הרתעה. לכן חייבים להוסיף עוד פקחים ועוד שוטרים".  הקנס על חניה בחניית נכים הוא 1000 ש"ח ללא נקודות, דוחות גבוהים יותר והחמרת אכיפה יעזרו לצמצם את התופעה הזאת.