הודעת משרד הבריאות היום (רביעי) על חובת הבידוד לכל אלפי האוהדים ששהו סמוך לנער שנדבק בנגיף באצטדיון בלומפילד עוררה שאלות רבות. ההודעה הגיעה על רקע הנחיות רבות שפורסמו בשבועות האחרונים, אולם ייתכן שבהמשך ההנחיות יתעדכנו ויאסרו התכנסויות של מעל 2,500 איש. מה נדרשים לעשות השוהים בבידוד ואיך לא להידבק אחד מהשני? מדריך הקורונה המלא.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

פרופסור אייל לשם, מומחה למחלות זיהומיות בבית החולים שיבא תל השומר, מסביר כי חשוב שמבוגר שנמצא בבידוד בביתו יימנע ממגע עם אנשים נוספים ששוהים איתו בבית ואינם אמורים להיות בבידוד.

ההמלצה, כך על פי פרופסור לשם, היא שכל מי שנמצא בבידוד ישהה בחדר נפרד עם שירותים נפרדים, שהחלונות תמיד יהיו פתוחים ושהחדר יהיה מאוורר. עוד מומלץ לשטוף ידיים בכל הזדמנות ולשים מסכה כשיוצאים מהחדר לחלל הבית. כמו כן, ממליץ המומחה לא לקבל מבקרים בבית, להרתיח את הכביסה בהרתחה ולא להזמין אנשים לא לצאת מהבית.

קורונה בנתב"ג (צילום: אבשלום שושני, AP)
בהלת הקורונה בנתב"ג | צילום: אבשלום שושני, AP

רק כאשר לאדם השוהה בבידוד יש תסמינים של חום ושיעול יש להתקשר למוקד של משרד הבריאות או למד"א ולבקש להיבדק. מי שלא נמצא בבידוד, מדגיש פרופסור לשם, יכול להתנהל רגיל, לשמור מרחק מהשוהה בבידוד ולשמור על היגיינה.

במד"א מסבירים כי מי שהיה במשחק באצטדיון בלומפילד אך לא ישב במקומות המדוברים לא נדרש להיכנס לבידוד. כרגע ההנחיות של משרד הבריאות קובעות כי רק מי שישב בשער 7-8, גוש 425, שורות 43-49 בכיסאות 169-179 ייכנס לבידוד. עם זאת, יש להמשיך להתעדכן בהנחיות משרד הבריאות וייתכן שינויים בהנחיות למי ששהה במשחק זה.

פקחי משרד הבריאות אוכפים את צווי בידוד הקורונה (צילום: חדשות)
פקחי משרד הבריאות אוכפים את צווי הבידוד | צילום: חדשות

מה עליכם לעשות אם אתם נוהגים לנשק מזוזות? הרב הראשי לישראל, דוד לאו, פסק כי בשל החשש מווירוס קורונה, אין לנשק מזוזות על מנת לשמור על בריאות הציבור. "אין כל מצווה וחובה לנשק מזוזות", כתב הרב. "מדובר במנהג שהשתרש".

ומה אם אחד מבני המשפחה שלי היה במשחק ואנו גרים יחד? המעגל הראשון הוא מי שהיה במשחק עצמו. אם לא היית במשחק באצטדיון בלומפילד בתאריך 24.2. בין השעות 20:00-22:00 , אינך צריך להיכנס לבידוד.

מוקד משרד הבריאות בטלפון: *5400

אם במהלך הבידוד מופיעים סימפוטמים של חום או שיעול או קושי בנשימה יש להתקשר באופן מיידי למוקד 101 של מד"א על מנת לברר צורך בבדיקת הנגיף.