מדי שנה צועדים במערה העתיקה של תל מגידו מאות אלפי מטיילים וחובבי היסטוריה, אלא שבימים האחרונים לא ניתן לעשות את הדרך הזו בהליכה - אפשר רק לשוט. ההצפה שנגרמה במקום בעקבות הגשמים העזים לא התקיימה לפחות 28 שנים. "מדובר במופע היסטורי שחזר אחרי הרבה מאוד שנים שלא היו כאן מים. כנראה שאבותינו הכירו את זה ככה", מסבירה לוסי יוסף, מנהלת גן לאומי תל מגידו. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"עברנו פה חורפים שהיו בהם הרבה מאוד מערכות גשם אבל למצב הזה לא הגענו אף פעם", מוסיפה יוסף. "הציבור כרגע לא יכול להיכנס לכאן, היום רק מי שיכול לשחות יוכל לעבור פה ואנחנו לא מאפשרים בימים האלה עד שהמפלס יירד". 

גם ברכת המים מתקופת הרומאים שהתגלתה במהלך החפירות הארכאולוגיות בגן הלאומי ציפורי - חזרה לפתע להיות שמישה, 2,000 שנה אחרי שנבנתה. "מאוד הופתענו, לא שיערנו שמי הגשם יהיו אלו שימלאו את המים", מספר ד"ר דרור בן יוסף, ארכאולוג מחוז צפון ברשות הטבע והגנים. "הטיח של הברכה הזאת עדיין מחזיק מעמד. כשהרומאים ביצעו עבודה הם עשו אותה כראוי, עד הסוף, ואנחנו רואים את התוצאה. הטבע הוא אותו הטבע, הארכאולוגיה היא אותה הארכאולוגיה, והאחד עם השניים מתמזגים וקיבלנו תוצאה של העולם הרומי כאן בארץ ישראל".

אבל לצד כל אלה, מזג האוויר הסוער גרם גם לנזקים באתרי הטבע השונים. בגמלא שברמת הגולן המים סחפו את הגשר שנבנה מעל המפל הגבוה בישראל. עבודות השיקום עדיין בעיצומן - ויושלמו רק במהלך השבוע הבא.