בשל החשש מהתפשטות נגיף הקורונה חברת התעופה הישראלית "אל-על" הודיעה הבוקר (חמישי) על השהיית הטיסות שלה מישראל לסין לכחודשיים. במקביל, מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן-טוב, פרסם בחשבון הטוויטר שלו את פירוט צעדי משרד הבריאות בהתמודדות מול הנגיף: "פועלים לביטול התנועה בין סין לישראל, בקרוב - הנחיות רשמיות". בנוסף, חברת תעופה נוספת, "היינאן איירליינס" הודיעה על השהיית קו הטיסות שלה מתל אביב לבייג'ינג.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מחברת "אל-על" נמסר: "החברה מודיעה על השהיית טיסותיה לבייג'ינג עד לתאריך 25 מרץ 2020. טיסה 096 מבייג'נג לנתב"ג, שצפויה להיות היום, תשוב ארצה כמתוכנן". מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב הבהיר: "ההגעה של הנגיף לישראל ולמדינות אחרות היא בלתי נמנעת. יש על זה הסכמה מקצועית רחבה. אנחנו במשרד פועלים יחד עם המומחים בארץ ובעולם כדי להקטין ככל הניתן את האפקט של הופעת הנגיף בישראל. אנו פועלים לביטול התנועה מסין לישראל ואליה ויצאו על זה הנחיות רשמיות בקרוב".

משה בר סימן טוב, מנכ"ל משרד הבריאות (צילום: החדשות12)
מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב | צילום: החדשות12

מנכ"ל משרד הבריאות טען: "כבר כעת ירד נפח הנוסעים מסין בלמעלה מ-80 אחוז ואנו פועלים לעצירתה המוחלטת עד סוף השבוע במספר רב של אמצעים". עוד הוסיף: "צריך לזכור שאנשים מגיעים מסין לא רק בטיסות ישירות ולא רק דרך נתב"ג, אך אנו נערכים גם לכך שכל מי שהיה בסין בשבועים האחרונים, נדע לזהות אותו ולבדוק אם יש צורך בבידוד עבורו. כמובן שנתיר חזרה של ישראלים מסין. אם הם חשים ברע, הם צריכים לפעול לפי ההנחיות המפורטות שלנו".

"זה לא אומר ללכת אוטומטית לבית חולים. ניתן להתמודד עם הווירוס גם בבית באמצעות הימנעות ממגע עם אנשים", הבהיר. "יש חשש שהווירוס מדבק גם בתקופת הדגירה, בה אין סימפטומים מובהקים, ואנו מגבשים המלצות גם בעניין הזה. התמודדות עם וירוס גלובלי היא אף פעם לא פשוטה אך אנו ערוכים ונערכים לכל תרחיש".

"פועלים לביטול התנועה בין ישראל לסין"

"אנו מקיימים הערכות מצב וישיבות היערכות מדי יום עם טובי המומחים בארץ ומקיימים קשרי עבודה שוטפים עם ראשי ארגון הבריאות העולמי וגורמים בינלאומיים נוספים", הוסיף. "כמו תמיד - הקפדה על כללי הגיינה בסיסיים היא תמיד חיונית. בפשטות - לא להשתעל או להתעטש ליד, אלא לפנים המרפק. להשתמש בטישו ולשטוף את הידיים במים וסבון באופן תכוף. זה טוב ונכון בכל מצב ועל אחת כמה וכמה כעת".

לסיום ציין סימן טוב: "עוד המלצה שנכונה לכל עת - הקפידו תמיד לאכול רק מזון שנמצא תחת פיקוח ואם מדובר במזון מן החי כמו ביצים, עוף, בשר או דגים, הקפידו על בישול מלא. אנו נמשיך לעדכן באופן מלא ושקוף את הציבור, בכל האמצעים".

מטוס שהופנה מנתב"ג בשל מזג האוויר ונחת בשדה התעופה רמון  (צילום: רשות שדות התעופה)
ב"אל-על" יוחלט היום אם לבטל את הקווים לסין | צילום: רשות שדות התעופה

בנוסף, בחדשות 12 מתפרסם לראשונה כי כחלק מהמאמץ הסיני לבלימת התפשטות הנגיף, חברת התעופה הסינית "היינאן איירליינס" הודיעה על השבתת קוויה הבינלאומיים ובהם את קו בייג'ינג-תל אביב מה-3 בפברואר עד ה-28 במרס.

נכון לשעה זו החברה תמשיך להפעיל את 2 טיסותיה השבועיות בקו שנזן-תל אביב כסדרם וזאת בהתאם להתפתחויות והוראות הרשויות המוסמכות, ובזהירות הנדרשת, על מנת להמשיך לשרת את נוסעיה הרבים הזקוקים לפתרון לאור המצב בסין. מחברת "היינאן איירליינס" נמסר: "אנו מצרים על חוסר הנוחות הרבה שנגרמת לנוסעיה אך אנו מדגישים כי בטיחות ובריאות נוסעיה ואנשי הצוות שלה ניצבים תמיד בראש סדר העדיפויות".

אתמול נודע לחדשות 12 כי עמדות של מד"א יוצבו ברחבי נתב"ג ויחולקו בטרמינלים עלונים מטעם משרד הבריאות עם הסבר על הווירוס, על התסמינים ועל דרכי הטיפול. אם מישהו ירגיש לא טוב ויעלה חשש שמישהו נדבק - הוא יעבור בדיקות ואם יידרש, יעבור גם לבידוד.

לאל-על יש שני קווים קבועים לסין ב-7 טיסות שבועיות ובמקביל לדיונים בחברה סביב ביטול הקו הוחלט כי צוותי האוויר שלה ישהו בבייג'ינג ובהונג קונג 12 שעות בלבד ויחזרו מיד לארץ, זאת במקום 4 לילות כפי שקורה כיום.

במשרד הבריאות שלחו מכתב לעובדי מעברי הגבול, שפתחו במחאה מוקדם יותר השבוע בטענה שהם לא מסכימים לבדוק טיסות מסין ללא ציוד מגן מתאים. "הסיכון בשלב זה לתושבי ישראל וספציפית לעובדי נמל התעופה בן גוריון אינו גבוה", נכתב.

חשש למקרה הידבקות בנגיף הקורונה
חשש למקרה הידבקות בקורונה - בנתב"ג

במשרד נימקו כי הסיכון נמוך בשל "סגר משמעותי בסין על האזורים שבהם תפוצת המחלה גבוהה", וגם מכיוון שממשלת סין עצרה את יציאת הקבוצות המאורגנות של סינים לטיול ברחבי העולם - וגם בישראל‎. "על מנת להידבק נדרש מגע הדוק עם חולה ולכן גם במקרה שבו אדם החולה במחלה יגיע לישראל הסיכוי להידבק ממנו במגע אקראי וקצר הינו נמוך ביותר".

‎עוד הודגש במכתב לעובדי מעברי הגבול‎ כי "אין עדות נכון להיום להעברת הנגיף באמצעות סחורות או מזון. הרוב המוחלט של החולים מבריאים מהמחלה וכנראה שבקרב רוב החולים המחלה הינה קלה". המכתב בעדכון, לפיו "נכון להיום אין אנו רואים סכמה משמעותית לעובדי נמל התעופה להידבקות בנגיף הקורונה בשל עבודתם"‎.