ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח היום (שלישי) עם מנהל המכון למחקר ביולוגי פרופסור שמואל שפירא ושמע ממנו עדכונים על ההתקדמות במאמצי המחקר והפיתוח של המכון בנושא קדם החיסון והנוגדנים לנגיף הקורונה. פרופסור שפירא ציין כי חלה התקדמות משמעותית בתכנון קדם החיסון. לדבריו, כעת נערכים לקראת מודל לתחילת הניסוי בבעלי חיים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

ניסוי בבעלי חיים הוא שלב מוקדם, שאחריו ישנם שלבים קליניים משמעותיים נוספים. למרות ההתקדמות, חלק גדול מהניסויים שמצליחים על בעלי חיים לא תמיד עובדים על בני אדם.

איסוף פלזמה מדמם של המחלימים

שלשום פורסם כי מגן דוד אדום הכריז על מבצע לאיסוף פלזמה מדמם של המחלימים מנגיף הקורונה, במטרה להזריק אותו לחולים הקשים בתקווה לשפר את מצבם הבריאותי. פרופסור אילת שנער, סמנכ"לית שירותי הדם של מגן דוד אדום, הסבירה על המבצע של מד"א: "במערכות הביולוגיות, כאשר אנחנו נחשפים לנגיפים או לחיידקים, מערכת החיסון שלנו מגיבה על ידי זה שהיא יוצרת חלבונים שנקראים נוגדנים. החלבונים האלה נמצאים בפלזמה של כל אחד מאיתנו אחרי חשיפה לנגיף הקורונה".

"אנחנו רוצים לקחת את אלה שהחלימו מקורונה והוגדרו כבריאים", המשיכה פרופסור שנער, "ולבקש מהם להגיע לשירותי הדם של מד"א 14 יום לאחר שהבריאו, ולתרום לנו את נוזל הפלזמה שבו מרוכזים הנוגדנים האלה".

פרופסור שנער הסבירה כיצד זה עובד: "מחברים את התורם למכונה שתוציא ממנו אך ורק פלזמה ללא שאר המרכיבים בדם ואותה אנחנו אוספים. היתרון הוא שאפשר לקחת נפח הרבה יותר גדול -  כמעט חצי ליטר של פלזמה בלבד".