המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופסור איתמר גרוטו, אמר היום (שני) בתדרוך לעיתונות כי להערכתו בקרוב נגיע למצב שבו יתגלו כ-100 חולים מאובחנים חדשים בישראל מדי יום. עוד ציין המשנה למנכ"ל כי בשעה זו שוקלים במשרד להפסיק את פעילות התחבורה הציבורית, למעט קווים חיוניים. למניין החולים בארץ התווספו ביממה האחרונה 37 חולים חדשים, ומספרם הכולל עומד כעת על 255.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

במקביל, נגיף הקורונה הולך ומתפשט בקריית יערים - והמשטרה נערכת להטלת סגר על היישוב. עד כה אובחנו במקום שמונה חולים, שבעה מהם בני משפחה אחת. נוסף על הנדבקים ישנם 1500 תושבים, כרבע מאוכלוסיית קריית יערים, שהוכנסו לבידוד. תוצאותיהן של 30 בדיקות שנעשו לתושבים טרם התקבלו.

חיטוי אמבולנסים במד"א (צילום: עידו עקיבא)
חיטוי אמבולנסים במד"א | צילום: עידו עקיבא

לדברי פרופ' גרוטו, במשרד הבריאות סבורים שיש מקום להרחיב את המגבלות הקיימות היום ולצמצם את כל הפעילויות, למעט שירותים חינויים. בדבריו התייחס המשנה למנכ"ל לאפשרות שיוטל בישראל סגר כללי. "לא יודעים כמה זמן זה הולך להימשך", אמר. "אנו מעריכים שבין ארבעה לחמישה ימים, נצטרך לעשות הערכת מצב ברמה יומית לאן אנחנו הולכים".

"אם יוחלט על סגר, בשלב הראשון שאנחנו נבקש מכלל האוכלוסייה לא לצאת", הוסיף המשנה למנכ"ל. "בשלב השני הסגר ייפתח בצורה הדרגתית. יכול להיות שנצטרך להגיד לאנשים מבוגרים ובמצבי סיכון לא לצאת מהבית וייתכן שנצטרך להביא להם הספקה לביתם". במקביל, במשרד הבריאות בוחנים את האפשרות לשכן חולים קלים שלא יכולים לשהות בבידוד מסיבות רפואיות או סוציו אקנומיות בבתי מלון.

קורונה בישראל - תל אביב (צילום: Oded Balilty, AP)
מציאות חדשה בצל התפשטות הקורונה, ת"א | צילום: Oded Balilty, AP

עוד ציין פרופסור גרוטו כי אתמול נעשו 1200 בדיקות לקורונה במעבדות - המספר הגבוה ביותר עד היום. "צריך לזכור שהייתה לנו גם הדבקה של אחת מהעבודות הבכירות במעבדה, והמעבדות נמצאות בשלב ניקוי וחזרה מדורגת לעבודה", הסביר. בתוך כך, בתי חולים ברחבי הארץ הוכשרו בימים האחרונים לביצוע הבדיקות, וכך מקווים במשרד להגיע ליעד של 2400 בדיקות ביום. "אם נצטרך נגיע עד עשרת אלפים בדיקות ביום", אמר גרוטו.

בימים האחרונים דיווחו צוותים רפואיים על חוסרים בציוד מיגון. המשנה למנכ"ל התייחס לכך וטען כי יש מספיק ציוד במחסנים, אך במשרד ביקשו מהארגונים השונים לצמצם את השימוש בהם רק למקרים שבהם יש צורך במגע ישיר עם חולה. "כמויות גדולות נמצאות בתהליך רכש מכל מיני מקורות בעולם וייצור מקומי", הוסיף גרוטו. "אנחנו בשלב מעבר, מבחינת הכמויות יש מלאי מספיק של ציוד חירום, אך הארגונים הונחו למנוע בזבוז ולעשות בשימוש יעיל בציוד. אנו שומרים את המלאים שיש בבתי חולים ומנהלים אותם בצמצום".