מאיה חדד, מי שהייתה ממובילי מאבק הטרנסג'נדרים ונפטרה מוקדם יותר השבוע, הובאה היום (שלישי) למנוחות בבית הקברות האזורי בשער מנשה. היא נקברה כאישה, וכוחות משטרה אבטחו את המקום מחשש למחאות ואלימות, זאת לאחר שמשפחתה הודיעה שלא תיקח חלק בהסדרי הקבורה. "מקווה שהצלחנו להיפרד ממך בצורה שמכבדת אותך ואת חברייך", ספדו לה. "אף אחד לא עזר לה בחייה, לא תמך בה – עכשיו היא במקום טוב".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"אני חושבת שזו באמת טרגדיה", ספדה לה חברתה. "בסופו של דבר אנחנו היינו המשפחה היחידה שלנו, בסופו של דבר זאת האחות שלנו". חברה נוספת ביקשה דווקא לזכור את הרגעים הטובים של חדד: "נזכור אותה רק בדברים הטובים וברגעים השמחים שלה. היא אהבה לשמוח, אי אפשר להגיד עליה משהו רע, לא היה בה טיפת רוע".

קברה של הצעירה הטרנסג'נדרית מאיה חדד (צילום: אור רביד, החדשות12)
צילום: אור רביד, החדשות12

חברה נוספת העבירה ביקורת חריפה על קהילת הטרנס בישראל, שלטענתה לא מספיק דואגת לחבריה. "אנחנו האנשים הכי מסכנים – רוב הטרנסיות לא מתקבלות במשפחה שלהם ויוצאות מהבית אחרי הרבה השפלות", סיפרה. "צריך לדאוג לאלו שעומדות כאן עכשיו וחיות – כדי שלא תהיה הבאה בתור. אנחנו כולנו אשמות ואני מאחלת שלא ניזכר בטרנסיות רק אחרי שהלך עליהן – כולנו צריכות להיות כמו אחת". בסוף הטקס הושמעה תפילת אשכבה בערבית.

מאיה חדד (צילום: KateRiep_Godbye)
צילום: KateRiep_Godbye

אתמול פורסם כי בני משפחתה של חדד עודכנו בדבר מותה - אך התנערו מקבורתה וסירבו לקחת אחריות על ארגון הלוויה. בעקבות כך, חברותיה בשיתוף עיריית תל אביב והמרכז הגאה בעיר התגייסו למצוא מקום קבורה לחדד ולארגן את טקס הלוויה. נציגים מעיריית תל אביב אף הגיעו היום להלוויה והניחו זר על הקבר הטרי.

מאיה חדד (צילום: KateRiep_Godbye)
צילום: KateRiep_Godbye

ביום ראשון נודע שחדד בת ה-25 הלכה לעולמה. היא הפכה בשנים האחרונות לאחת ממובילות מחאת הקהילה הגאה, לאחר שהותקפה ונדקרה בדירתה בפלורנטין, ועלתה לנאום במחאת הקהילה הטרנסית, "נלחמות על החיים".

חדד גדלה בטייבה, ולדבריה, כבר מגיל קטן ידעה שהיא כלואה בגוף של ילד. בכתבה שנעשתה עליה בכאן חדשות בדצמבר 2018 היא סיפרה כי בגיל ההתבגרות "היו כולאים אותה בתוך חדר, לפעמים חודש-חודשיים הייתי כלואה והיו מכניסים לי אוכל. המשפחה אמרה לי שזה מחלה נפשית, משהו שאסור מבחינת הדת". בתקופה האחרונה למדה סיעוד בטייבה.