ד"ר גדי סגל, הרופא המטפל ב-13 חולי הקורונה בבית החולים שיבא תל השומר, סיפר אמש (שישי) ל"אולפן שישי" על מצבם של המאושפזים, ההבדלים בין תסמיני הקורונה לתסמינים של שפעת רגילה, ומדוע מדיניות הבידוד חשובה כל כך בשלב זה - על מנת למנוע את ההדבקה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"כרגע מאושפזים 13 חולים, מצבם בסך הכל קל. זה רובם המכריע, חלקם על גבול הא-סימפטומטים", אמר ד"ר סגל. "3 שמצבם יותר בעייתי ואחד שמצבו מוגדר בינוני". כשנשאל על גילאי החולים, אמר: "במקום היו מאושפזים שגילם המקסימלי הוא 75. אין לנו אנשים מאוד מבוגרים. כרגע החולים שזורמים אלינו הם בגילאי ה-40-50".

ד"ר סגל הסביר על הדמיון בין הסימפטומים של נגיף הקורונה לשפעת: "המדגם עדיין קטן מאוד. המחלה מאוד דומה לשפעת וככל הנראה היא יכולה להיות לא צפויה, הרושם שהזמן של החום הוא ארוך יותר אבל בסך הכול הכללי אני לא רואה הבדל משמעותי מהשפעת".

"אנחנו כאן נמצאים במתחם מבודד ומרוחק מהקמפוס הראשי כך שאין מגע בין החולים לשאר המטופלים", אמר כשנשאל על הבהלה בקרב שאר החולים בבית החולים שיבא. "אין בהלה מיותרת. יש חרדה כמו שיש בקהל הכללי אבל לא מצוקה מיוחדת בקרב החולים המאושפזים במחלקות האחרות".

במדיניות הבידוד המחמירה שנוקט משרד הבריאות הוא תומך – וטוען כי היא קריטית לשלב בו אנו נמצאים בבחינת התפשטות הנגיף. "זה חשוב מאוד מאוד והמסר הזה הוא קריטי, אנחנו נמצאים בשלב שבו המחלה מוכלת ואנחנו מצליחים להתגבר אליה, זה מיוחס בראש ובראשונה ליכולת של משרד הבריאות לבודד את החשודים ולהיענות של הציבור. ככל שנצליח בכך נצליח למנוע הדבקה בקהילה".

למרות שהוא מסתובב יום יום עם אותם 13 החולים, הוא אינו חושש כלל. "אני אומר לכולם – אני חושב שאני האיש הכי בטוח במדינה, אני ממוגן במיגון מקסימלי ולא יוצא לי להסתובב בשום מקום אחר. סך הכל אני לא חושש".