בעקבות ההנחיות החדשות של משרד הבריאות המטילות הסגר חלקי ללא אכיפה על תושבי המדינה, טוען ד"ר איתי פרץ מבית החולים הדסה בירושלים וחבר ב"רופאים ומתנדבים למיגור הקורונה" שלא ניתן להעריך כמה זמן ההסגר ימשך - והאם הוא באמת יעזור. "זה עניין של ניסוי וטעייה", טען ד"ר פרץ.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"אנחנו לא יודעים אם ההסגר הזה באמת יעבוד", טוען ד"ר פרץ בעקבות ההוראה על סגר חלקי. "אם באמת זה יוריד את מספר החולים ואנחנו לא יכולים לצפות כמה זמן יימשך ההסגר כדי שבאמת תהיה לו נקודת השפעה".

"אנחנו מסתכלים על דרום מזרח אסיה - סינגפור, טייוואן ודרום קוריאה - מנסים לראות מה הם עושים, לחקות אותם או להמציא פתרונות חדשים", הסביר פרץ את האסטרטגיה של משרד הבריאות. "אנחנו דבקים ביוזמה של לקחת כמה שיותר בדיקות מאנשים כדי לדעת מי באמת חולה, ואז ההסגר יכול להיות פחות ארוך ויותר אפקטיבי".

למרות שמדובר בניסוי וטעייה וכלל לא בטוח שההסגר ימנע את התפשטות הנגיף בישראל, ד"ר פרץ קורא לכולם להקשיב להנחיות משרד הבריאות: "אם מסתכלים על המדינות שהצליחו להכיל את הנגיף, כמו דרום קוריאה, מה שמאחד אותן זה אחידות ומשמעת של הציבור".

לדברי ד"ר פרץ, "המגפה האחרונה שהייתה בסדר גודל דומה הייתה ב-1918. אנחנו עדיין לא מבינים עד הסוף מה קורה פה. הכל כאוטי. צריך לראות מה הדברים שעובדים ולעשות אותם כמה שיותר מהר וכמה שיותר טוב".