אולפן שישי ליווה גם השבוע משפחות של ישראלים בסין ובאניית הקורונה ביפן. יערה, נמו ובתם ניה נצורים כבר שבועיים בהסגר בלב תל אביב אחרי שהגיעו לארץ מחו"ל ועוררו חשש שנדבקו בנגיף הקטלני. משפחת דקל נמצאת בהסגר בביתם בווהאן הסינית, שממוקמת במחוז הוביי, המקום שבו התפרץ הנגיף. משפחת דהן לכודה על ספינת התענוגות מול חופי יפן. אז איך נראים החיים בעוצר?

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

ווהאן:

משפחת דקל: האב עופר, האם ננה, הבן לי-אם (6) והבת אמילי (3). בבעלותם מפעל להדפסות וביגוד למסחר און- ליין. הם חיים 21 שנים בסין.

"לכסף אין משמעות עכשיו. מה שעובד עכשיו זה סחר חליפין", אמר עופר דקל. הוא הסביר כי בגלל הסגר הקשה יש התנהלות חדשה בין השכנים ומול הרשויות: "ננה פתחה את הדלת והוציאה שני בקבוקים החוצה. אבל הפעולה הכי מגוחכת, שביום יום אתה בכלל לא מתייחס אליה, כמו לפתוח דלת - היא לא נעימה".

"תרמנו 4 בקבוקים למרכז שירות בווהאן והם כטובה זרקו לנו את הזבל", הוסיף עופר דקל. "הם מודעים לזה שיש בעיה לאנשים להוציא את הזבל. אתה מפחד לצאת החוצה כדי לזרוק את הזבל. זה בעצם סחר חליפין של מחוות".

תל אביב:

משפחת קין: נמו (32) יערה (41) וניה (4). נמו מנהל בכיר בחברה הפיננסית "eToro". יערה מתאמת הפקה בלהקת המחול בת שבע. המשפחה המקסימה הזו נתונה עכשיו בהסגר, כאן במרכז הארץ. "הם טסו ב-22 בינואר לסין אבל בשבילי הטירוף התחיל כבר ב-21", סיפרה האם יערה. "כשנמו ביקש שאגש לקנות להם מסיכות ביקשתי שלא ייסע אבל הוא התעקש כי זה ראש השנה".

נמו סיפר מצדו: "ברגע שהגענו לסין הבנו שהמצב הרבה יותר גרוע ממה שציפינו וחזרנו מיד לתל אביב. אנחנו עדין תחת הסגר בית וההסגר צפוי להיגמר בשבת".

ספינת הקורונה ביפן:

משפחת דהן שמעון (69) ושלווה (63). שמעון מנהל תפעול ורכש בייקב טפרברג ושלווה עובדת בחברת הסעדה בבית המשפט העליון. הם לכודים על ספינת הטיולים מול חופי יפן. "אנחנו כבר שבוע כלואים פה בחדר, שעה אחת ביום רק נותנים לנו לצאת החוצה להליכה לשחרר רגליים", אמר שמעון. "אנחנו רואים שמוציאים הרבה אנשים לבדיקות בבתי החולים ואותנו זה קצת מדאיג בגלל זה אנחנו קצת כועסים שאיש לא התעניין בנו. אנחנו תושבי ישראל ויהודים, לא נסענו לקחת סמים, הלוואי שיעזרו לנו".