מי שהמציא את השיטה שסוחפת רבים בעולם הוא "איש הקרח" וים הוף, הולנדי בן 60 ששבר מעל 20 שיאי גינס. על פי השיטה שלו, בעזרת נשימות ומדיטציה אפשר להפעיל את התרמוסטט הפנימי שעוזר להתמודד עם חשיפה לקור גדול. יש לו מאות אלפי עוקבים ברשתות החברתיות שמתרגלים את השיטה ברחבי העולם וגם בישראל.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

ד"ר מיכאל הרלינג הוא רופא משפחה שגם אימץ את השיטה של הוף. הרלינג מסביר שהמחקר המדעי גילה שאם אנחנו נחשפים לאיום הישרדותי לפרקי זמן קצרים, כמו קור קיצוני, אנחנו מפעילים מחדש מנגנוני ריפוי בגוף שלנו. הוא מספר: "מהרגע שהתחלתי להיחשף לקור על בסיס קבוע, אני כבר לא חולה במחלות עונתיות. כרופא משפחה אני חשוף להמון מחלות אך אני חושב שבעזרת השיטה הזו אני עמיד לזה".

שגעון אמבטיות הקרח שסוחף מיליונים (צילום: מתוך עמוד היוטיוב של Wim Hof)
שגעון אמבטיות הקרח שסוחף מיליונים | צילום: מתוך עמוד היוטיוב של Wim Hof

ראינו ספורטאים שאימצו את רעיון אמבטיות הקרח כבר לפני כמה שנים. מיוסיין בולט ועד רונאלדיניו, רבים מהם נכנסים לאמבטיות קרח אחרי מאמץ גופני כדי להפחית את תחושת הכאב והנוקשות בשרירים. חסידי השיטה טוענים שכשאנחנו יוצאים מאזור הנוחות שלנו ומתגברים על אתגר הקור, תחושת המסוגלות שלנו גוברת ועל כן לשיטה יש השלכות גם על הנפש.

אבישג, מאמנת שחייה וחובבת אתגרי אקסטרים, גילתה לאחרונה את הטבילה במים הקפואים. היא משוכנעת שזה משפר את הביצועים שלה בבריכה ובים. כששאלנו אותה למה היא עושה את זה היא סיפרה: "קודם כל זה מאוד בריא. זה גם כיף גדול, זה מחיה, זה מרגיש כמו התרוממות רוח".