ציון חן, עבד בשלוש השנים האחרונות במחלקת ה-VIP בנתב"ג, כמלווה תיירים לקראת עלייתם למטוס או ירידתם ממנו. לפני שבועיים, בעקבות המשבר הכלכלי שעובר ענף התעופה, הוא קיבל הודעה כי מוציאים אותו לחופשה ללא תשלום. "בתחילה הגבתי לכך בשלוות נפש, כי אני די אופטימי והבנתי את אילוצי השעה, חשבתי שזה יהיה רק לתקופה קצרה", סיפר ל-N12 חן, עובד חברה חיצונית שמועסק בנתב"ג.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

לאחר הפיטורים, פנה ציון אל לשכת התעסוקה והובהר לו כי הוא לא זכאי לתשלום דמי אבטלה מכיוון שחצה את גיל 67. "אני לא קיים במערכות המחשוב של משרד התעסוקה", סיפר ציון. "בהתחלה חשבתי שאוכל לקבל כמו שאר העובדים דמי ביטוח לאומי או דמי אבטלה ולכן הייתי רגוע. מאז שגיליתי שזה לא המצב, התחלתי ממש לדאוג". 

ציון הוסיף: "שמעתי בראיון את מנכ"ל הביטוח הלאומי עונה לשאלה 'מה יהיה עם בני 67 ומעלה'? והוא אמר: 'הם מקבלים קצבת זקנה'. מדובר בסכום של כ2300 ש"ח - מזה אתה רוצה שקשיש יחיה? איפה התרופות, איפה האוכל, איפה שכר דירה? נורא נעלבתי שככה מדברים כל הזמן על 'הקשישים'. אין לי פנסיה ואין לי כלום, כך שאין לי מושג מה אעשה בתקופה קרובה. עד שהצלחתי למצוא עבודה בגילי, החזקתי בה בשיניים ועבדתי כמו כל אזרח אז למה כשמוציאים לחל"ת, אני לא זכאי לפיצויים?". 

לדבריו, על המדינה להתאים את החוק למצב החירום שנוצר: "למה שאני אהיה מופלה לרעה? כי אני מבוגר, 'קשיש', 'זקן'? ב-78 שנותיי עשיתי כל כך הרבה דברים למען המדינה ואי אפשר לזרוק אותי ככה ברגע האחרון. לא תיארתי לעצמי שאגיע למצב כזה בגילי". 

על פי חוק, הזכאות לקבלת דמי אבטלה היא עד גיל 67. מי שחצה את הגיל, יכול לבדוק האם הוא זכאי לתוספת השלמת הכנסה לקצבת אזרח ותיק. גורמי המקצוע מבהירים כי כדי לשנות את ההגדרה, יש צורך בשינוי החוק.

מהביטוח הלאומי וממשרד האוצר לא נמסרו תגובות.