בימים אלה משרד הבריאות היה אמור לעמוד כבר על כעשרת אלפים בדיקות מדי יום, אלא שהיום (שבת) נודע שביומיים האחרונים לא רק שלא חלה עלייה במספר הבדיקות – חלה ירידה חדה. נראה שהירידה במספר הבדיקות קשורה גם למחסור הציוד במעבדות – שמונת אלפים דגימות של בדיקות עוד לא נבחנו וממתינות במעבדות בגלל המחסור. בתוך כך, מספר החולים בישראל עלה ל-7,851, עלייה של כ-400 מקרים בתוך יממה, בתוכם 108 מונשמים ו-126 שמצבם מוגדר קשה. עוד עדכנו במספר הבריאות שלמרות שדווח מוקדם יותר על 44 שמתו מהנגיף, מספר המתים עודכן ל-43, לאחר שהתגלה שבחלק מהמקרים הקורונה היא לא סיבת המוות. מייד לאחר מכן דווח שבת 88 מתה מהנגיף ומספר המתים עלה ל-44.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

כבר כמה ימים שמספר הבדיקות היומי נע סביב 6,000 ו-7,000 בדיקות. לפי משרד הבריאות וראש הממשלה, מספר הבדיקות אמור היה כבר לעבור את העשרת אלפים בדיקות ליום ולהתקרב אפילו לעשרים ושלושים אלף בדיקות ביום. אבל היום נודע שמספר הבדיקות ירד מאזור ה-6,000 ל-3,000 -4,000 בדיקות ליום.

בדיקות קורונה בבית האבות משען

הצניחה הדרמטית במספר הבדיקות באה כנראה על רקע מחסור בציוד במעבדות. גורמים במשרד הבריאות אומרים כי 8,000 דגימות שחלקן נלקחו אתמול לא נשלחות לפענוח במעבדות בגלל המחסור. על פי הפרוטוקול הרשמי הדגימות צריכות להיבדק אחרי 48 שעות, אך במשרד הבריאות מאפשרים לבדוק אותן גם אחרי שלושה ימים, בגלל מצב החירום.

כרגע גורל הדגימות לא ברור, וייתכן שיידרש לזרוק אותן לפח אם יעברו יותר מדי ימים, והנבדקים שהדגימות שלהם יצטרכו להיבדק שוב. במשרד הבריאות אומרים שהם עובדים על פתרון לבעיה 24 שעות ביממה.

מתחם הקורונה (צילום: קובי ריכטר, TPS)
מתחם הקורונה | צילום: קובי ריכטר, TPS

מספר החולים בקורונה בישראל עלה בכ-400

בתוך כך, מספר החולים בישראל עלה ל-7,851, עלייה של כ-400 מקרים בתוך יממה, בתוכם 108 מונשמים שהם 10.2 אחוז מתוך כלל הנדבקים, ו-126 שמצבם מוגדר קשה. מצבם של 165 מהנדבקים מוגדר בינוני וכל היתר - 7,059 מוגדרים קל. 458 מהחולים החלימו ושוחררו עד כה.

עוד עדכנו במספר הבריאות שלמרות שדווח מוקדם יותר על 44 שמתו מהנגיף, מספר המתים המעודכן הוא 43, לאחר שהתגלה שבחלק מהמקרים הקורונה היא לא סיבת המוות. מייד לאחר מכן דווח שבת 88 מתה מהנגיף ומספר המתים עלה ל-44. מתוך החולים, 734 מאושפזים בבתי חולים, 4,663 מטופלים בביתם, 702 במלונות ועוד 1,251 שטרם הוחלט היכן לטפל בהם. בתוך יממה נוספו 13 חולים קשה.

גם צה"ל עדכן את מספר הנדבקים בקרב משרתיו: עד כה חלו 125 משרתים בחובה, בקבע ועובדי צה"ל, כולם במצב קל, מתוכם 26 החלימו או השתחררו משירות. בסך הכל ישנם כיום 99 חולים בצה"ל.

בר סימן טוב מכוון ל-10,000 בדיקות ביום

בתוך כך מנכ"ל משרד הבריאות התראיין בחדשת סוף השבוע וסתר את הטענות על מספר הבדיקות המועט. "אנחנו ב-8,000-9,000 (בדיקות ביום) כמה ימים, אנחנו מתכננים להישאר בעשרת אלפים. היינו אתמול ב-9000 בדיקות", אמר. "יש מחסור עולמי חמור בציוד, ועדיין למרות המחסור הזה בישראל עושים את מירב הבדיקות ביחס לאוכלוסייה".

"זה שאנחנו נהלים שיח אל אסטרטגיית יציאה - זה פריבלגיה" הוסיף המנכ"ל. "יתר המדינות עוסקות בסוגיות הרבה יותר קשת, כמו את מי מחברים ואת מי לא מחברים למכונות הנשמה, ואנחנו  עושים הכול כדי לא להיות שם".

גם שר הביטחון נפתלי בנט התראיין לחדשות סוף השבוע והתייחס לשאלה האם מערך הבדיקות צריך לעבור לאחריות משרד הביטחון: "אם רוצים שמערך הבדיקות יצליח, צריך להעביר אותו לפני חודש לצה"ל ולמערכת הביטחון. זה שרשרת לוגיסיטית ענקית, זה לא עניין של מטוש זה הרבה יותר מורכב, התוכנית שלי לגייס גם חברות פרטיות, חברות היי טק שתקועות כבר חודש בצנרת".