עובדים שעות רבות? סיכוייכם להשמין גדל: מחקר חדש של המכון האמריקני הלאומי לבריאות מצא קשר בין כמות שעות העבודה השבועיות לבין תופעת העלייה במשקל. הממצאים, שהתבססו על יותר מ-2500 נבדקים, הביאו לתוצאות ברורות: אנשים העובדים למעלה מ-40 שעות בשבוע נמצאים בסיכון גבוה ב-40 אחוזים ללקות בהשמנת יתר, בהשוואה לאלה העובדים פחות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

על פי נתוני ה-OECD, ישראל נמצאת במקום ה-7 במספר שעות העבודה השבועיות, עם ממוצע של 45 שעות, המהוות 5 שעות יותר ממה שמוגדר כ"עבודה מרובה" על פי המחקר. "שעות העבודה המרובות, שרובן הגדול מתרחש בישיבה ללא תזוזה משמעותית, מביאות לעלייה במידת ההשמנה", אמרה ד"ר ליאת ברזילי יוסף, מנהלת המרפאה לטיפול בהשמנה במרכז הרפואי מאיר.

עובדים רבים מעידים כי סוגיית הזמן היא זו שמונעת מהם לנהל אורח חיים בריא. שעות העבודה המרובות, לצד ניהול בית וגידול ילדים, דוחקים לא אחת את ההשקעה בפעילות גופנית ובתזונה נכונה לתחתית סדר העדיפויות.

מחקר: שבוע עבודה ארוך עלול להביא לעלייה במשקל (צילום: החדשות12)
"אין זמן להשקיע בספורט ובתזונה" | צילום: החדשות12



המחקר מונה גם את סוגיית השכר כמשפיעה על המשקל שלנו: אנשים עם שכר נמוך יותר נמצאים בסיכון של 10 אחוזים יותר להשמין, לעומת אנשים ששכרם בינוני או גבוה. ניתן לייחס זאת לעובדה שאוכל בריא, ברוב המקרים, יעלה יותר.

מקומות עבודה רבים מנסים להתמודד עם התופעה, דרך הכנסת פעילות גופנית לסדר היום המשרדי. דוגמה טובה לכך היא חברת ההייטק HERE MOBILITY, שעובדיה מעידים כי הם נמצאים במשרד כ-11 שעות ביום. בחברה דואגים לשלב אימונים שונים ומגוונים: "יש לנו פעמיים בשבוע שיעורי יוגה ושיעורי ריצה בכל שבוע. אנחנו נותנים לעובדים המון אפשרויות של ספורט", מתגאה רויטל קניג, מנהלת משרד בחברת HERE MOBILITY.‏