שר החוץ ישראל כ"ץ הנחה הערב (רביעי) את משרדו להקפיא את הקשר עם הנציבות לזכויות האדם בעקבות פרסום "הרשימה השחורה". "מדינת ישראל לא תשלים עם המדיניות המפלה והאנטי ישראלית ואנו נפעל בכל הדרכים כדי למנוע יישום החלטות מסוג זה", כתב שר החוץ בהודעתו. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"החלטת האו"ם היא כניעה מבישה ללחצי מדינות וארגונים המעוניינים לפגוע בישראל", אמר כ"ץ. "זהו כתם על משרד נציבות האו"ם לזכויות אדם. הנציבה הפכה עצמה לכלי שרת ושותפה של ה-BDS". כ"ץ הוסיף: "מאז הקמתה, המועצה לא עשתה שום צעד בכדי לשמור על זכויות אדם - אלא רק הגינה על כמה מהמשטרים האפלים ביותר בעולם. הנציבה כשלה לשמור על כבוד האו"ם, ולהציל את מה שנשאר מכבוד המועצה והנציבות. להחלטה זו תהיינה השלכות על יחסינו עם הנציבות".

"זו שנת הכרעה, האיומים משמעותיים"‎ (צילום: מארק ישראל סלם, חדשות)
כ"ץ: "מסע לחצים הפוליטי" | צילום: מארק ישראל סלם, חדשות

הנחייתו של שר החוץ הגיעה זמן קצר לאחר שראש הממשלה בנימין נתניהו תקף בחריפות את החלטת האו"ם. "מי שיחרים אותנו - יוחרם בעצמו", אמר נתניהו. "מועצת זכויות האדם של האו"ם הוא גוף מוטה וחסר השפעה. לא בכדי כבר הוריתי לנתק כל קשר עם הגוף הזה, ולא בכדי הממשל האמריקני עשה צעד זה יחד איתנו".

נתניהו: "הגוף הזה חסר חשיבות"

ראש הממשלה הוסיף בדבריו: "בשנים האחרונות קידמנו חוקים ברוב המדינות בארה"ב, הקובעים שיש לפעול בתקיפות נגד מי שינסה להחרים את ישראל. לכן, הגוף הזה חסר חשיבות. במקום שהארגון יטפל בזכויות אדם הוא רק מנסה להכפיש את ישראל. אנו דוחים ניסיון זה בכל תוקף ובשאט נפש".

מעלה אדומים, תסופח? (צילום: מארק ניימן, לע"מ, חדשות)
צילום: מארק ניימן, לע"מ, חדשות

מוקדם יותר היום הודיעה נציבת זכויות האדם של האו"ם מישל בצ'לט כי "זוהו 112 עסקים שיש תשתית ראייתית כי יש להם קשרים להתנחלויות. 94 מהם ממוקמים בישראל, 18 בשש מדינות אחרות". בצ'לט הצהירה כי האו"ם גיבש "רשימה שחורה" הכוללת את החברות והעסקים הפועלים בישראל מעבר לקו הירוק - גם במזרח ירושלים ורמת הגולן. הרשימה המלאה כוללת כמה מהחברות הגדולות ביותר בישראל וביניהן: שופרסל, בנק הפועלים, רכבת ישראל, בזק ורמי לוי.