פרקליט המדינה לשעבר, משה לדור, מבקר את מינוי מ"מ פרקליט המדינה דן אלדד. במכתב חריף ששלח לדור הבוקר (שלישי) לבכירים בפרקליטות לשעבר יצא נגד מקצועיותו של אלדד וכשירותו להתמנות לתפקיד. בנוסף, טען לדור שאלדד "חצה את הקווים" ועבר לעבוד אצל מי שמנסים "להחליש את המערכת". בנוסף, תקף גם את קבלת המינוי מצד השר אוחנה: "ראוי היה שהשר ימשוך ידו מכל נגיעה מעשית באשר לבחירה עצמה".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

פרקליט המדינה לשעבר תקף במכתבו את נכונות מ"מ פרקליט המדינה דן אלדד לקבל על עצמו את התפקיד מידי השר אוחנה. "האם הוא לא הבין שהוא חוצה את הקווים את הגבול בנכונותו להתמסר לשר המשפטים?", כתב בחריפות. לדור טען כי לפני המינוי אלדד נשמע בנאומיו מבקר את המתקפות על מערכת המשפט ואף הגדיר את התוקפים כ"כוחות אפלים". 

עו"ד דן אלדד, ממלא מקום פרקליט המדינה (צילום: דוברות משרד המשפטים)
עו"ד דן אלדד. ממלא מקום זמני לפרקליט המדינה | צילום: דוברות משרד המשפטים

לדור קבע כי אלדד לא נמצא בין שבעת הפרקליטים הבכירים בפרקליטות ונבחר כחלק מהניסיון של השר אוחנה להגביל ולרסן את מערכת המשפט. "כיצד התפתה לחצות את הקווים ולפעול אצל מי שנראים פועלים במכוון להחליש את המערכת ולערער את האמון בה", תהה לדור במכתב. "כיצד ינהל ישיבות עם בכירי המערכת שעה שהם מתביישים בשמו, משפילים את עיניהם ונמנעים לפגוש את מבטו?".

לדור המשיך וביקר את יכולותיו המקצועיות של אלדד. "הוא זכאי להניח לגבי עצמו שהוא ניחן בכישורים למלא את המשרה. היועץ המשפטי לממשלה רשאי להסתמך על רשמיו מהיכרותו עם אלדד ולמידת הצלחתו להנהיג את המחלקה הכלכלית. ככל הנראה אלה לא בלטו לעיניו לטובה". לדור הוסיף: "איש לא תמך במינוי, כולם התנגדו לו". לדור המשיך והבהיר כי גם במסגרת עבודתו עם אלדד לא התרשם שהרשמים כלפי אלדד שגויים. 

פרקליט המדינה לשעבר נגד אוחנה: מינוי בוצע בממשלת מעבר, אין לו סמכות למנות

בהמשך מטיל הפרקליט לשעבר ספק במניעיו של אוחנה בהתנהלותו כשר המשפטים: "לא ניתן לשלול כי מניעיו של השר נעוצים ברצונו לסייע לראש הממשלה, שמינה אותו זה מקרוב, להדוף את הרשמים השליליים בציבור ביחס לניקיון כפיו, שהועצמו לאחרונה ביתר שאת בעקבות קבלת ההחלטה להגיש נגדו את כתב האישום בגין עבירות השחיתות החמורות שביצע לכאורה". 

שר המשפטים אוחנה בהצהרה מיוחדת (צילום: החדשות12)
שר המשפטים אוחנה | צילום: החדשות12

"יש יסוד ממשי לחשש שהשר שותף למגמה לעשות כן על דרך של ניסיון להיפוך היוצרות". לדור המשיך ותקף את שר המשפטים על הביקורת הפומבית שהוא משמיע כנגד הפרקליטות: "החליט להשתלט על השיח הציבורי ולמקדו בהאשמתם של כלל גורמי אכיפת החוק במדינה – מחוקרי המשטרה, דרך פרקליטי המדינה, ועד ליועץ המשפטי לממשלה עצמו  – ועל כך שהם לוקים וכושלים מזה שנים, וכי אין לתת אמון בפועלם המונע משיקולים פסולים". 

על המינוי של דן אלדד לפרקליט המדינה הזמני כתב לדור כי "הגם שבתפקיד זמני מדובר, הוא קריטי לתפקוד תקין של המערכת. טעות היא להניח שהסמכות לבחור ולמנות את ממלא המקום היא כל כולה בידי שר המשפטים. למעשה, ראוי היה כי בנסיבות הנוכחיות שהשר אף ימשוך ידו מכל נגיעה מעשית באשר לבחירה עצמה". 

לדור המשיך וביקר: סמכות שר המשפטים למנות את פרקליט המדינה אינה "כוונה להחליף או להתעלם מאותם תהליכי בחירה ייחודיים וחריגים של עובדי המדינה הקבועים בחוק, אלא אך ורק ליתן מענה מקוצר ויעיל לקושי שעשוי להיווצר לעיתים באיוש - אין השר חופשי להפעיל סמכותו באורח שרירותי או בלתי סביר".

לדור הסביר שמינויו של אוחנה לשר משפטים במהלך ממשלת מעבר, מעמיד בסימן שאלה את סמכותו לבצע מינויים על פי שיקולו בלבד: "שר המשפטים לא היה חופשי לפעול ולבצע המינוי ככל העולה על דעתו. לא שעה שהממשלה נהנית מאמון העם, ולבטח לא שעה שהשר מכהן אך בממשלה זמנית שאינה נתמכת באמון זה - ומינויו בוצע בממשלת מעבר".