בעולם שכולו מתנהל בענן וכל פעולה דורשת חיבור מהיר - קליטה סלולרית היא כבר מזמן לא פריבילגיה, אלא זכות בסיסית. בחברות הסלולר ומשרד התקשורת יסבירו שזו בעיה קטנה, שרק מעטים חווים קשיי קליטה. אך בפועל לא מעט יישובים מרוחקים פשוט מנותקים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

במשרד התקשורת טוענים שבאזורים מרובי אוכלוסייה ל-99 אחוזים יש כיסוי סלולרי. אבל העלייה החדה בשימוש בנייד והצורך להיות מחוברים בלי הפסקה לא מקבל מענה בפריסת התשתיות שנמצאת בקיפאון בשנים האחרונות.

ברחבי ישראל מוצבות היום 7887 אנטנות סלולריות, כ-20 אחוזים פחות לעומת המצב ב-2014. הסיבה היא שהזינוק במספר המשתמשים מזנק כל שנה ויותר אנשים משתמשים בסלולרי בצורה אינטנסיבית יותר.

הישראלים שמתגוררים באזורים ללא קליטה סלולרית (צילום: החדשות12)
הישראלים שמתגוררים באזורים ללא קליטה סלולרית | צילום: החדשות12

סיבה נוספת למחסור החמור האנטנות היא רפורמת הסלולר שהוזילה משמעותית את המחירים שאנחנו משלמים בכל חודש. כשחבילת סלולר עולה עשרות שקלים בלבד, לחברות התקשורת אין תמריץ או יכולת כלכלית להשקיע באנטנות.

בעקבות הכתבה ששידרנו הערב במהדורה המרכזית, מנכ"ל סלקום הנכנס אבי גבאי הודיע כי ייפגש עם ערם דורון, ראש המועצה האזורית רמת הנגב, שם סובלים התושבים מבעיות קליטה קשות והשניים ינסו לפתור את הבעיה.

הישראלים שמתגוררים באזורים ללא קליטה סלולרית (צילום: החדשות12)
הישראלים שמתגוררים באזורים ללא קליטה סלולרית | צילום: החדשות12

תגובת פורום החברות הסלולריות: החברות הסלולריות פועלות להקמת מתקני שידור סלולריים בכדי לספק קליטה איכותית ובטוחה לאזרחי ישראל. הקמת מתקני השידור מחייבת אישורי בטיחות מהמשרד להגנת הסביבה, והיתר בניה מהרשות המקומית.

לצערנו, חלק מהרשויות המקומיות בישראל כמו גם הישובים הושעיה וציפורי, לא מאשרות כבר זמן רב הקמת מתקנים סלולריים במיקומים נדרשים. כתוצאה מכך, לא ניתן לספק מענה מיטבי ללקוחות בישובים אלו. על פי מדיניות המשרד להגנת הסביבה ומשרד הבריאות, יש להקים כמה שיותר אנטנות סלולריות בסמוך למשתמשים בטלפונים הסלולריים". 

ממשרד התקשורת נמסר: המשרד קובע את חובות הכיסוי ברישיונן של חברות הסלולר ועוקב אחר יישום ההוראות לרבות בפעולות פיקוח. בתוך כך המשרד פועל מול חברות הסלולר באופן רציף על מנת להוביל לשיפור איכות הכיסוי מתוך ראייה  כי קליטה הסלולרית הינה צורך חיוני לאזרחי ישראל.

בשנים האחרונות החלה מגמה של הסרת אנטנות מסיבות שונות, לרבות, השחתה, אי מתן אישורי התקנה ועוד, זאת ללא יכולת הקמה של אנטנות חדשות והמשרד בשיתוף השלטון המקומי, הרשויות והחברות פועלים רבות על מנת לתת מענה ראוי לתופעה.