גורמים בממשלה נגד משרד הבריאות: "ההנחיות גובלות בהיסטריה"
הצעדים החדשים נגד נגיף הקורונה שפרסם משרד הבריאות גררו ביקורת קשה מצד גורמים בממשלה שסוברים כי מדובר בצעד היסטרי שיפגע קשות בכלכלה. בנוסף, לצד הדיונים הנרחבים בנושא, לישראל אין עדיין תוכנית מגירה שתיתן מענה למצב שבו עשרות אלפי עובדים יישארו בבידוד ומערכות חיוניות יישארו משותקות


בעקבות ההנחיות החדשות של משרד הבריאות נגד נגיף הקורונה, גורמים בממשלה מבקרים את החלטת המשרד ואומרים היום (רביעי) כי ההנחיות החדשות "גובלות בהיסטריה".
הדיונים שנערכים בעניין התפשטות הנגיף נעשים עכשיו גם בהשתתפות נציגי משרד הבריאות, נציגים ממשרד האוצר, בנק ישראל והמועצה לביטחון לאומי. למרות שבדיונים מנסים לקבל החלטות משותפות, אין עדיין תוכנית מגירה שתטפל במקרה שיהיו עשרות אלפי עובדים בבידוד וערכות חיוניות ישתתקו.

גורמים בממשלה אומרים כי ההנחיות של משרד הבריאות לא מתחשבות בנזקים הכלכליים שעלולות לצוץ בעקבותיהן: "מבחינת משרד הבריאות אפשר היה לסגור את כל גבולות ישראל וזה מטורף ובלתי ישים".
הגורמים שאלו מדוע לא סוגרים גם את לחוזרים מארה"ב, אם במשרד חרדים מפני הדבקות מאירופה, ורומזים ששם יש שיקולים מדיניים. לטענתם, משרד הבריאות דואג שלא יהיה עומס בבתי החולים, אך צריך גם להתחשב בעניינים כלכליים.
