אמצעים הטכנולוגיים לאיתור חולים: הלילה (בין שני לשלישי) אישרה הממשלה בישיבה טלפונית את השימוש ביכולות הטכנולוגיות של שב"כ על מנת לסייע למשרד הבריאות לאתר היכן שהו חולי הקורונה ומי נחשף אליהם. ביקורת ציבורית רבה הושמעה על המהלך שנראה כאילו נעשה במחטף לילי. אבל לפי עמדת שב"כ לציבור אין סיבה לחשוש.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

על פי הנהלים הקיימים, משרד הבריאות מקיים חקירה אפידמיולוגית לכל אדם שאובחן כחולה בקורונה זאת בכדי שיוכלו לדעת היכן שהה ולהתריע בפני אלו שהיו באותם אזורים. לחקירה כזאת יש שני חסרונות מרכזיים: חולה בעל אינטרס יכול לשקר ולא לחשוף היכן שהה ומנגד, חולים לא תמיד זוכרים לפרטי פרטים איפה היו ומתי.

הטכנולוגיה הקיימת בידי שב"כ יכולה ליתר את החקירה האפידמיולוגית ולסייע בקבלת המידע בקלות ובמהירות. באפשרותו לקיים בדיקה מהירה ומדויקת לכמויות גדולות של אנשים וכך לסייע במיגור התפשטות הנגיף.

מתוך הסרטון של שב"כ (צילום: מתוך אתר שב"כ)
מתוך הסרטון של שב"כ | צילום: מתוך אתר שב"כ

למרות החשש בציבור מפגיעה בפרטיות, בשב"כ אומרים שהמידע יעבור רק למנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן-טוב ולפרופ' סיגל סדצקי, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות. המידע יעבור אך ורק בכדי להזהיר את הציבור ששהה בקרבת חולה מאובחן ולצמצם את מעגל ההתפשטות.

בארגון מסבירים כי לא תהיה שום חדירה למכשירים הניידים של האזרחים ולא ייאסף עליהם כל מידע אישי – פרט למיקום. עוד אומרים בשירות הביטחון הכללי כי הם לא יאזינו לשיחות או יסתכלו בהודעות אישיות. המידע, כך אומרים בשב"כ, לא נאגר ורק צוות מצומצם ביותר של עובדי הארגון ייחשף למידע והוא יימחק תוך 14 ימים.

נראה שראש השב"כ נדב ארגמן הבין שהפעם מדובר בצורך ממשי ושביכולתו לסייע במיגור התפשטות הנגיף. בארגון לא היו משתפים פעולה עם משרד הבריאות אם לא היה מדובר בהצלת חיים.