החממות בארץ מתפקעות מכמויות העגבניות שמוכנות עכשיו לקטיף. זו עונת שיא בתוצרת וגם הצריכה והביקוש גבוהים מהרגיל - כשכולם בבידוד בבית ומתכוננים לפסח. ובכל זאת החקלאים מדווחים שגם בימים האלו – ברשתות השיווק לא ממהרים לקנות תוצרת מקומית. ולהפך.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

אורי פורת, חקלאי מעין יהב, סיפר: "אנחנו במצב שקשה מאד לשווק את הסחורה, כי רשתות השיווק מביאות מחו"ל. יש לנו עגבניות איכותיות. אני מבקש גם ממדינת ישראל לעזור פה לחקלאים, השווקים שלנו קורסים. אני לא מקטר, אבל המוצר מוצר מדהים ומדינת ישראל יכולה ליהנות מעגבנייה נקייה וטובה".

רמי לוי טען: "בשבוע שעבר היה חוסר, אז הזמנו קצת כדי שיהיה גיוון של סחורה לעם ישראל". הוא הסביר את הייבוא במחסור מקומי לדבריו. מנגד הוא מציג שבמרכז הלוגיסטי שלו רוב הסחורה מגיעה מחקלאים ישראלים.

לפי נתונים שהגיעו לידינו, בשבוע האחרון יובאו 300 טון עגבניות מטורקיה. לא קשה לזהות אותן – הן מגיעות במשטחים, צבען אדום בהיר והן ללא גבעול. כיוון שבמשרד החקלאות קבעו שכרגע לא קיים מחסור, הרשתות שרוכשות אותם נדרשות לשלם עליהן מכס מלא -והחקלאי הישראלי נותר עם סחורה רבה.

"אנחנו נאלצים להשמיד את השטחים, כי אנחנו אפילו לא קוטפים בגלל הייבוא מטורקיה", מספר יגאל עמר חקלאי ממושב עמי עוז בעוטף עזה. לדבריו הרשתות לא רוצות לקחת את הסחורה. בשל הסגירה של השווקים הפתוחים שעליה הוחלט השבוע, יש עודף בתוצרת. החקלאים יכולים למכור רק לרשתות השיווק.

כדי לצמצם הפסדים הם לא קוטפים חלק מהיבול - ופשוט משמידים אותו. אם בתחילת המשבר הם חשבו שיש כאן הזדמנות להוכיח שהם יכולים לספק את התוצרת בתוך ישראל – עכשיו הם מגלים שיש מי שמעדיף לסייע דווקא לטורקיה.