N12
פרסומת

התפשטות נגיף הקורונה ברשות הפלסטינית: אוהד חמו יצא לדבר עם התושבים

נגיף הקורונה מתפשט בתוך שטחי הרשות הפלסטינית ועד כה התגלו 26 מקרי הדבקה. החשש העיקרי בקרב פלסטינים תושבי השטחים הוא מפני סגירת המעברים לישראל – דבר שעלול לפגוע אנושות בכלכלה המקומית. אוהד חמו יצא לשוחח עם תושבי הרשות הפלסטינית ושמע מהם על החששות, איך הם מתגוננים – וגם נפגש עם קבוצת מתקשרים שטוענת שמצאו את החיסון לווירוס

אוהד חמו
המהדורה המרכזית
פורסם:
הקישור הועתק

נגיף הקורונה ברשות הפלסטינית: חמישה נשאים התגלו אתמול (שני) בבית לחם שנמצאת תחת עוצר. בשעות הצהריים התגלה שהנגיף עבר את הגדר והגיע גם לטול כרם - שם התגלה הנדבק ה-25 בתחומי הרשות הפלסטינית. הלילה, כבר אובחן בבית לחם החולה ה-26. כתבנו אוהד חמו יצא לשטח - ובדק עד כמה חוששים המקומיים מהתפשטות הנגיף.

למרות מספר הנדבקים העולה, נראה שבכפרי הגדה העסקים נמשכים כמעט כרגיל - תנועת האנשים ממשיכה ואורחות החיים כמעט ולא משתנים. "לא מפחד. איזה קורונה? בחיים לא יבוא. הקורונה תפחד מאיתנו", אמר מוחמד תושב הכפר נעלין. "תעזוב אותך, זה שטויות".

כל זה נכון עד שמגיעים לעיר בית לחם שהפכה להיות עיר רפאים. שם הרחובות ריקים, מוסדות ציבוריים סגורים, אנשים מסתגרים בבתיהם וכוחות הביטחון הפלסטינים מפטרלים ברחובות ומונעים כניסה או יציאה מן העיר. "זו תהיה פגיעה כלכלית קשה בבית לחם", העריך אחד מבעלי העסקים בעיר.

אבל יש דבר שמפחיד את הפלסטינים הרבה יותר מהקורונה – והוא סגירת המעברים לישראל. הפועלים הפלסטיניים מכניסים לכלכלה המקומית 26 מיליון שקלים בעבור כל יום עבודה בישראל ובהתנחלויות, וזו גם בין היתר אחת מהסיבות לשקט ולשגשוג היחסי בשטחים.

החשש הפלסטיני כרגע הוא מפני זליגה של הקורונה אל מחוץ למחוז בית לחם. בסיטואציה כזו ישראל עשויה לסגור את השטחים בפני כניסת פלסטינים, החלטה שאם תמומש ואם היא תימשך תקופה ארוכה - עלולה להיות מכת מוות לכלכלה הפלסטינית.