נתניהו הנחה בסיום ישיבת השרים אמש (שישי) שאם לא יהיה שינוי מגמה משמעותי בשיעור הנדבקים בקורונה אז הוא יאלץ להביא לאישור הממשלה ביום ראשון בערב תקנות של כמעט סגר מלא שייכנסו לתוקף החל מיום שני. בהתאם להנחיית ראש הממשלה, פועל משרד האוצר למציאת חלופות לצמצום נוסף של הפעילות במשק ובוחן אילו שירותים חיוניים יורשו לפעול.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בפני השרים עומדת מצד אחד תמונת מצב אופטימית יותר בכל הקשור לקצב ההדבקה שבשלב זה אינו מחריף משמעותית, אך מצד שני ראש הממשלה אמר כי גם אין שינוי מגמה חיובי. מנכ"ל משרד הבריאות הבהיר שהוא עדיין מודאג מקצב העלייה במספר החולים הקשים, כיום 49 במספר, אבל הוא לדבריו חושש שעד סוף אפריל נגיע לכמה אלפים - למרות שכעת המספר נמוך יחסית. היומיים הבאים הם אלו שיקבעו אם אנחנו הולכים להחרפה בהגבלות ולהשבתת המשק.

אכיפת הנהלים החדשים (צילום: שלומי אמסלם, פלאש/90 )
אכיפת הנהלים החדשים | צילום: שלומי אמסלם, פלאש/90


אכיפת הנהלים החדשים (צילום: פיטוסי , פלאש/90 )
אכיפת הנהלים החדשים | צילום: פיטוסי , פלאש/90

בתוך כך, תוצאות ראשוניות של בדיקות ניטור מראות רמה נמוכה של קורונה בקהילה. 2.4% מהבדיקות שנשלחו חזרו חיוביות. חבר בצוות טיפול במגפות במשרד הבריאות העלה במכתב לחבריו 20 נקודות שמטרידות אותו באשר לניהול המשבר.

קורונה בישראל (צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש/90 )
קורונה בישראל | צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש/90


קורונה בישראל (צילום: מרים אלסטר, פלאש/90 )
קורונה בישראל | צילום: מרים אלסטר, פלאש/90

"אני מוטרד", כתב. "לא יודע מה התחלואה האמיתית באוכלוסייה. לא יודע מה תמונת המצב של ציוד מיגון לרופאים וציוד טיפול לחולים. אין פרוטוקול אחיד לטיפול בחולים ולניהול המשבר".

"חולים קלים מאושפזים בבתי חולים ללא צורך", הוא זועק במכתב החריף. "אסטרטגית הבדיקות לא ברורה. בדיקות סרולוגיות בקהילה חיוניות אך לא נעשות. מדוע משרד הבריאות ממשיך לבודד לחלוטין עובדי רפואה מבלי לבדוק אותם? לא ברור אם בעת קבלת ההחלטות לוקחים בחשבון השפעה על בריאות האוכלוסייה".

משבוע הבא ההסגר יתהדק למשך שלושה שבועות

מהלך ישיבה אצל ראש הממשלה, שבה נכחו הגורמים החשובים במשק הישראלי, הוחלט על הידוק ההסגר במהלך שבוע הבא, לאחר ישיבת ממשלה שתתקיים בימים הקרובים. הצעדים המסתמנים – בין היתר, צמצום נוסף בכמות העובדים החיוניים וצפי לענפים שלמים שיושבתו. השבים מחו"ל יילקחו לבידוד ופועלים פלסטינים ישובו לשטחים למעט העובדים בחקלאות. צעד נוסף שמגבשת הממשלה – עזרה למשפחות שחיות בצפיפות.

במהלך הדיון הקציבו הגורמים חלון זמן של 48 שעות במסגרתו יכינו תכנית לצמצום העבודה במשק. ברגע שהתכנית תושלם היא תוצג לנתניהו ורק אז תכונס הממשלה להצבעה. כרגע מסתמן שעבודת ההכנה לא תסתיים עד מוצאי שבת כפי שהסתמן תחילה, אבל יתכנו שינויים.

אלו כל הצעדים החדשים לקראת ההסגר החדש

כיום, עובדים בכל מוקדי העבודה אלו המוגדרים חיוניים בלבד, כך שרוב המשק שעדיין עובד, עושה זאת מהבית. ההנחיה של נתניהו במסגרת אותו דיון היא לצמצם באופן דרמטי גם את שוק העבודה כך שיהיו ענפים שלמים שיפסיקו לעבוד. בתוך 48 שעות יציגו ככל הגורמים תוכנית מפורטת לגבי הצעדים המתגבשים. ההשפעה בפועל על שוק העבודה הוא שיותר אנשיפ צפויים להישאר בבית.ראש הממשלה עוד ציין בדיון שאם לא ייראו שינוי בשיעור הנדבקים ביומיים הקרובים לא יהיה מנוס מהטלת הסגר מלא. 

בדיון התקבלה גם החלטה לפתוח אופציה לשכן במלוניות משפחות שחיות בצפיפות גבוהה. בנוסף, החליטו במשרד הבריאות כי בעוד שבועיים יעלו ל-30 אלף בדיקות מידי יום, עד אז ככל הנראה היכולת לבצע כמות זו של בדיקות תעלה. במשרד הבריאות מציינים כי היום הגיעו כמעט לכ-6,000 בדיקות מידי יום ובמהלך שבוע הבא יעלו לכ- 10,000 בדיקות.