שש שנים אחרי שנכנס למשרד פרקליט המדינה, שי ניצן אורז את חפציו ונפרד היום (רביעי) מהעובדים במשרד המשפטים במתקן "יהודאי" של משמר הגבול בירושלים. עו"ד אורלי בן-ארי גינזברג, שאמורה הייתה להתמנות היום לתפקיד ממלאת מקומו, לא תיכנס לתפקיד בשלב זה לאחר שבג"ץ הקפיא את מינויה נוכח עתירה שהוגשה נגדה כמה דקות לפני טקס הפרידה. פתיחת הטקס התעכבה בשל התייעצויות שקיימו מנדלבליט ואוחנה. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

עם תחילת הטקס עלה לבמה שר המשפטים אמיר אוחנה, התייחס לביקורת החריפה שנמתחה על המינוי שעליו הכריז אתמול ואמר: "צר לי שלא תשמעו היום את עו"ד בן ארי, אבל אתם עוד תשמעו עליה". בהמשך דבריו הפליג בשבחיה וגולל את קורות חייה המקצועיים והכריז כי הוא "משוכנע שמדובר במועמדת מצוינת".

אוחנה פירט את הצעדים שבם נקט לפני שהחליט למנות דווקא את בן ארי: "לא בקלות החלטתי, התעקשתי לפגוש ולראיין כמה מועמדים. כל המועמדים שעמם נפגשתי הם בעלי רקע עשיר וניסיון רב בפרקליטות ומוכשרים הן בפן המקצועי והן בפן הניהולי. התרשמתי מאוד מכולם, כל אחד ומעלותיו, כל אחת ומעלותיה, ואני רוצה מכאן להודות להם שוב על הנכונות לשאת באחריות רב האחריות, בעיקר בתקופה המאתגרת שעוברת על הפרקליטות לצערי".

אורלי בן ארי (צילום: החדשות12)
אורלי בן ארי | צילום: החדשות12

אוחנה גם חלק שבחים לפרקליטות חרף הביקורת שהשמיע על הגוף שעליו הוא אחראי ואמר: "רוב הפרקליטים הם עובדי ציבור מסורים ונאמנים למדינת ישראל שמקדישים את חייהם לעבודת הציבור". 

כאשר השר אוחנה ירד מן הבמה, עלה לדבר היועמ"ש מנדלבליט שזכה למחיאות כפיים סוערות מהקהל, שהיו דומיננטיות באופן מתריס מאלו שנשמעו בעת שדיבר אוחנה. את פתח דבריו הקדיש מנדלבליט לדברי הערכה ופרידה מניצן, שאותו כינה "פטריוט שאוהב את ארצו, את מדינתו ואת עמו", והתחייב בהמשך לשמור על הפרקליטות "עצמאית". 

שר המשפטים אמיר אוחנה (צילום: החדשות12)
השר אוחנה, היום בטקס | צילום: החדשות12

מנדלבליט התייחס בעצמו למחלוקת עם אוחנה על אודות מינויה של בן ארי ואמר כי לא יוותר על עמדתו. "לא הייתה מטרה לריב עם אף אחד, בוודאי לא עם שר המשפטים. גם הוא וגם אני השקענו מאמצים כדי להגיע להסכמה לגבי ממלאת המקום. לצערי העניין לא הסתייע ואני אומר זאת בצער אמיתי, שמ"מ תפקיד פרקליט המדינה לא צריך להיות זירה למאבק בין שר ליועמ"ש. לא מדובר בעניין אישי אלא בתפיסה מערכתית בדרך שבה יש לפעול".

עם סיום הטקס עלה לדבר שי ניצן, שדיבר על המאבק בשחיתות השלטונית והביע גאווה על כך שנוהלו מאבקים נגד "ראשי ממשלה,ח"כים, רבנים, מנכ"לים ושאר עובדי מדינה". ניצן ציין כי "רוב גדול הסתיים בהרשעה", והדגיש כי "כתבי אישום שכאלה לא מוגשים בשמחה אלא בצער". בסיום דבריו התייחס בכמה מילים למשבר המינוי ואמר: "עם סיום כהונתי באה על חבריי סערה גדולה אבל אני סמוך ובטוח שהם יכולים לנווט את הספינה במים סוערים אלה". 

בשבוע שעבר פורסם ב"אולפן שישי" ריאיון פרישה בלעדי עם ניצן שבו דיבר על ההאשמות בנוגע ל"תפירת תיקים" לראש הממשלה נתניהו, השיב לביקורת על התנהלותו בתפקיד והביע דאגה מהעתיד לבוא.

 

"אני מאוד חושש שיש גורמים שונים שרוצים להרוס את המערכת", אמר ניצן בריאיון. "לדעתי העניין של ירידת אמון הציבור במערכת המשפט קשורה לעניין שבחרנו לחקור גם בכירים מאוד, נדמה לי שההשפעה והאהדה לנתניהו שונה ממה שהיה כלפי בכירים אחרים שחקרנו. חלק גדול מהסיבות להתערערות הציבור הן בגלל מתקפות בלתי פוסקות, לא הגונות ולא נכונות. אם יצליחו לרסק את הפרקליטות, חלילה, הכל יתפרק".