חברת הכנסת לשעבר גאולה כהן מובאת למנוחות היום (חמישי) בבית העלמין בהר בזיתים בירושלים. כהן, שהלכה אמש לעולמה בגיל 94, כיהנה כחברת כנסת מטעם הליכוד והתחייה במשך כ-20 שנה, וכן כסגנית שר המדע. עשרות חברים, בני משפחה ופוליטיקאים הגיעו ללוות אותה בדרכה האחרונה, במעמד נשיא המדינה, ראש הממשלה וכן בהשתתפותו של בנה, השר צחי הנגבי. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"אמא שבה היום אל אדמת ירושלים", ספד לה בנה, השר צחי הנגבי. "ירושלים שעליה חלם אביה, שעליה נלחמה כשיצאה בגיל 16 לגרש את השלטון הזר מן המולדת. ירושלים שבה נמלטה משוביה. ירושלים שאותה אהבה, שבה למדה והתגוררה במרבית ימי חייה ולמענה חוקקה את החוק שהיה לפסגת הישגיה בכנסת".‎ 

נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין נשא דברי הספד ואמר: "גאולה, אהובתנו, מי ייתן ובלכתך מאתנו, יגלה לנו סודך, ונדע גם אנחנו לאהוב את העם הזה, ולצעוד בין סימני שאלה לסימני קריאה, להיות קצת כמותך. מי ייתן והאש שיקדה בך תמשיך ללבות את מדורת הגאולה של עם ישראל שאת כל כך אוהבת. נוחי על משכבך בשלום גאולה יקרה, סבתא לעידן, מתן, סתיו וליאב. אני מחבק את משפחתך, ושולח להם את תנחומינו בצערם הגדול, צערנו שלנו, צער העם בישראל. יהי זכרך ברוך, ותהא נשמתך צרורה בצרור החיים".

הלווית גאולה כהן ז"ל (צילום: יהונתן ולצר/TPS)
הלווית גאולה כהן ז"ל | צילום: יהונתן ולצר/TPS
הלווית גאולה כהן ז"ל (צילום: יהונתן ולצר/TPS)
הלווית גאולה כהן ז"ל | צילום: יהונתן ולצר/TPS

גם ראש הממשלה נתניהו ספד לחברת הכנסת לשעבר ואמר: "לא רק מגאולה אנחנו נפרדים היום, אנחנו נפרדים מדור שלם. מדור שהצית את אש המרד בשלטון הזר ואת שלהבת החירות. מדור שהלך בגיא צלמוות ולא ירא ולא פחד, מדור שהנחיל לנו את צו המאבק, המאבק התמידי במבקשי נפשנו. המאבק שבזכותו מובטחים חיינו".

עם היוודע דבר מותה, החל גל הספדים מכל קצות הקשת הפוליטית. בנה, השר לשיתוף פעולה אזורי צחי הנגבי, ספד לאמו: "בצער עמוק אני מודיע על פטירת אמי היקרה, גאולה כהן, לוחמת חרות ישראל משחר נעוריה ועד יומה האחרון. זכיתי לגדול במחיצת אישה דגולה, שכל חייה היו קודש לשלמות המולדת, לקיבוץ גלויות ולחינוך דור העתיד. אהבתה לעם לא האפילה על אהבתה כאם ומסירותה כסבתא לעידן, מתן, סתיו וליאב".

גאולה כהן, צחי הנגבי ובנימין נתניהו
גאולה כהן, צחי הנגבי ורה"מ נתניהו

נשיא המדינה ראובן ריבלין אמר כי הצער על לכתה - הוא צער לאומי: "האש היוקדת של גאולה כבתה הלילה. לוחמת חירות ישראל שהייתה לי ולכולנו להשראה. השראה של עוצמה, של מסירות, של אהבת עם בארצו". ראש הממשלה בנימין נתניהו ספד גם הוא: "קולה של גאולה כהן לא יידום. תמיד ננצור את זכרון פועלה הכביר למען חירות ישראל ואת מסירותה ואהבתה לארץ ישראל. היא שייכת לדור הנפילים ותישאר תמיד זכר ומופת לנו, ממשיכי דרכה".

גאולה כהן קורעת את הסכמי השלום (צילום: החדשות 12, לע"מ)
כהן בכנסת | צילום: החדשות 12, לע"מ

כבר בגיל 17 נכנסה כהן לפעילות במחתרת האצ"ל ובהמשך בלח"י, ופעלה נגד הבריטים כדי לגרשם מארץ ישראל. היא שירתה גם כשדרנית ברדיו מחתרתי ונתפסה על ידי הבריטים. היא נשפטה לתשע שנות מאסר בכלא מנדטורי, אך נמלטה אחרי חצי שנה כשהיא מחופשת לערבייה. מיד לאחר מכן היא חזרה לפעילות מחתרתית בלח"י עד הקמת המדינה.

כהן נכנסה לחיים הפוליטיים כבר עם הקמת המדינה, כשהייתה מועמדת לאסיפה המכוננת אך לא נבחרה, ולבית המחוקקים היא הצליחה להיכנס ב-1972, מטעם תנועת החירות, וכהן כיהנה כחברת כנסת במשך כמעט שני עשורים.