N12
פרסומת

איך תזהו שהאוכל שקניתם מזוהם ולמה כדאי לשים לב במסעדות?

אחרי תחקיר המסעדות שחשף תמונה מדאיגה על רמת הניקיון במטבחים, מומחה לבטיחות מזון מסביר ממה כדאי להיזהר וכיצד ניתן להבחין במסעדה שלא שומרת על רמת היגיינה נכונה: "כשעובדים כנסים למטבח אחרי עישון סיגריה ומגיעים למטבח כאשר הם חולים, ככה זיהום עובר הלאה ללקוח"

יולן כהן - לא לשימוש
החדשות12
פורסם:
הקישור הועתק

אחרי סדרת התחקירים של תוכנית חיסכון, שחשפה שורה של ליקויים מטרידים במסעדות ברחבי הארץ, אילן קאשי, מומחה לבטיחות מזון שליווה את סדרת התחקירים מסביר כיצד ניתן לזהות כי האוכל שקנינו מזוהם וכיצד ניתן לבדוק שהמסעדה שאנו יושבים בה נקייה מספיק.

קאשי מסביר כי הזיהום מתחיל מחוסר מודעות של העוסקים בייצור מזון. "אם אנחנו לא מספיק יודעים איך לייצר מזון - אנחנו בוודאות נייצר אותו בצורה לא נכונה". המומחה הוסיף כי הזיהום נגרם משימוש לא נכון וטיפול לא נכון בחומרי גלם מן החי כמו: בשר עופות ודגים.

בנוסף, יש עובדים רבים שלא שומרים על היגיינה במטבח: עובדים שיוצאים מהשירותים ולא שוטפים ידיים, נכנסים למטבח אחרי עישון סיגריה ומגיעים למטבח כאשר הם חולים - "ככה זיהום עובר הלאה ללקוח". בנוסף, חוסר הקפדה על טמפרטורה וירקות שלא עברו חיטוי יכולים לגרום לזיהום מידי ולתחלואה מהירה

איך אפשר לזהות בעיניים מסעדה מלוכלכת? קאשימסביר כי צריך להתרדם מהאווירה הכללית של המסעדה: להסתכל על הציוד, האביזרים, השירותים, רמת הניקיון, רמת ניקיון הצלחת ורמת הניקיון של בגדי העובדים. "מעבר לכך אנחנו יכולים לראות איך מתנהל המטבח להסתכל פנימה אל חלון הסרוויס ולראות אם העובדים נקיים, עם כובע בלי כובע, אם הבגדים מלוכלכים", הוסיף.

פרסומת

קאשי מספר כי ישראל נמצאת ברמה הרבה יותר טובה מלפני כמה שנים, אך לדבריו: "אנחנו עדיין לא ברמה מספקת כדי להגיד אנחנו שם - רמת האכיפה היא נמוכה מול רמת התקינה שהיא מאוד גבוהה. רמת האכיפה בישראל יש לה עוד הרבה דרך לעשות".