"איפה הביטחון שלי?": מטה המאבק נגד אלימות כלפי נשים יצא הערב (שבת) לרחובות על מנת למחות על היעדר המענה לרציחות הנשים ולאיומים. המחאה יצאה לדרך כשבוע לאחר החשד לרצח של מיכל סלה ז"ל ברמות מוצא על ידי בעלה - ויממה לאחר החשד לרצח אישה על ידי בעלה בקריות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

עשרות מפגינות התאספו בכיכר רבין וחלקן נשכבו על הרצפה מכוסות בדם, על מנת לסמן את הנרצחות הבאות. המוחות הניפו שלטים וקראו בין היתר: "מי תהיה הבאה בתור?", "אנחנו לא שקופות" ו"איפה הביטחון שלי?". עוד קראו הפעילות: "דם נשים אינו הפקר" ו"יש חוקים, יש תקציבים, אין מעשים".

מחאה נגד אלימות כלפי נשים בכיכר רבין (צילום: מטה המאבק נגד אלימות כלפי נשים)
המחאה בכיכר רבין: "מי תהיה הבאה בתור?" | צילום: מטה המאבק נגד אלימות כלפי נשים

נילי מדרר, ממובילות המחאה, אמרה הערב: "במקום לקדם פתרונות פשוטים ממשלת ישראל נוהגת ברשלנות. עד מתי יאלצו אותנו לצעוק שהכתובת הייתה על הקיר – שהעדויות היו ברווחה והתלונות הוגשו למשטרה -  ובמקום לטפל, לא נעשה דבר כדי להציל את האישה והילדים, או אפילו לשקם את האיש האלים? שהשר לביטחון פנים יסתכל לי בעיניים ויגיד לי שזה הכי טוב שהמדינה יכולה להבטיח לנו".

גלית נחום, מייסדת ארגון הקול הנשי, הוסיפה: "הממשלה שלנו נכנסה לאדישות כרונית והתפקיד שלנו כאזרחים ואזרחיות הוא לעורר את הממשלה להבנה שטרור מבית הוא טרור ותופעת האלימות במשפחה חייבת להיות בראש סדר העדיפויות. אני ניצולת טרור מבית 'טוב', עשר שנים מאז שיצאתי ממקלט ושום דבר לא השתנה. התוכניות הממשלתיות למיגור האלימות נשארו במגרות וזה מרגיש לי כאילו ונגמר לנו הזמן".

בהודעה של מטה המאבק שפורסמה הערב נכתב: "עוד לא הספקנו להתאושש מהרצח המזעזע והכואב של מיכל סלה ז"ל, וכבר אישה נוספת שנמצאה ללא רוח חיים, ובעלה חשוד ברצח. ב-2016 אושרה ותוקצבה תוכנית חירום לאומית(!) למיגור אלימות נגד נשים, ומאז ממשלת ישראל לא קידמה דבר על מנת לממש את התוכנית".

לפי מטה המאבק, "הפתרונות שנמצאו כל כך פשוטים והיו יכולים להציל את חייהן של אחיותנו, או למנוע את האבדה הבאה. אבל במקום להעביר את התקציב לגופים הרלוונטים - הם שוכבים במגירות ומעלים אבק בזמן שאנחנו מעלות זעקות שבר על עוד אישה שנרצחה באכזריות, עוד ילדים שיגדלו יתומים. למרות שראש הממשלה והשר לביטחון פנים התחייבו קבל עם ועדה - אין כלום. אנחנו נחשפות למדיניות רשלנית שמתירה את דמנו".

"מה נשים צריכות ללמוד? שדמן של 51% אחוזים מהחברה בישראל לא ראויים להגנה?", תהו במטה המאבק. "אנחנו לא נוותר ולא נשתוק, לא עוד הבטחות סרק – יצאנו גם הפעם ונמשיך לצאת עד שתוכנית החירום למניעת אלימות נגד נשים תתממש במלואה".