N12
פרסומת

תמונה של לוי אשכול הוצגה באזכרה לבן גוריון

במשרד התרבות, שאחראי על טקסי האזכרה לאישי הציבור הבכירים שהלכו לעולמם לא בטוחים ככל הנראה כיצד נראה ראש הממשלה הראשון דוד בן גוריון ז"ל. זאת הסיבה שבשידור טקס האזכרה שהתקיים היום במדרשת בן גוריון, הוצגה תמונתו של ראש הממשלה לוי אשכול. נכדו של בן גוריון: "למירי רגב הפתרונים", משרד התרבות והספורט: השקופית הוכנה על ידי חברה פרטית - הצעדים המשפטיים נגדה נבחנים

עמרי ברק
החדשות12
פורסם: | עודכן:
תמונתו של לוי אשכול שובצה בטקס האזכרה לבן גוריון‎
תמונתו של לוי אשכול שובצה בטקס האזכרה לבן גוריון‎ | צילום: מתוך יוטיוב
הקישור הועתק

טקס האזכרה הממלכתי לראש הממשלה הראשון דוד בן גוריון ז"ל נערך היום (רביעי) במדרשת בן גוריון במעמד נשיא המדינה ראובן ריבלין, הרמטכ"ל אביב כוכבי, נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות ואישי ציבור נוספים. כל אותם נכבדים מכירים ללא ספק את פרצופו ודמותו של ראש הממשלה המנוח - אך לא כך, מסתבר, במשרד התרבות.

טקס האזכרה הממלכתי שודר ברשתות החברתיות, ושם במקום תמונתו של ראש הממשלה הראשון, הוצגה התמונה של ראש הממשלה אחר, נכבד גם הוא – לוי אשכול.

נכדו של בן גוריון, יריב בן אליעזר, זעם על הטעות ותקף את משרד התרבות: "כנראה יש במשרד התרבות פקידים שלא עברו יחידה אחת אפילו בהיסטוריה של מדינת ישראל. אחרת כיצד נסביר את העובדה שבהזמנה לאזכרה הממלכתית לבן גוריון, פורסמה דווקא תמונתו של לוי אשכול? למירי רגב הפתרונים".

בשיחה עם החדשות 12 סיפר בן אליעזר: "הבת שלי קיבלה את הצילום הזה ממישהו והעבירה לי. זו הזמנה שפורסמה, הם צלצלו אליי מכל הדרגים, דוברים מפה ומשם, ואמרו שאיזה נציג שלהם עשה טעות או לא בסדר. אבל מה אכפת לי מההזמנה? ראיתי אותה עם הלוגו של המשרד, היא הצחיקה אותי ופרסמתי. לא נעלבתי, צחקתי, זה דבר מטומטם. זה ששמו את לוי אשכול לא פוגע בי. אם תשים את ביבי במקום הייתי אומר 'אה, זה לא לעניין'".

תגובת משרד התרבות והספורט: "למשרדנו אין כל קשר לשקופית המדוברת שבוצעה על ידי חברה פרטית. המשרד רואה זאת החומרה ובוחן את צעדים המשפטים והחוקיים העומדים לרשותו כנגד החברה".

בהכנת הידיעה השתתף כרמל ליבמן.