אמש שודרה במהדורת סוף השבוע כתבתה של רותי שילוני המסכמת את 30 השנים שחלפו מאז החל גל העלייה הגדול ממדינות חבר העמים בשנות התשעים, ובמסגרתה סיפרו עולים ועולות על קשיי ההתאקלמות שהתלוו אל המעבר לארץ. רבים מיוצאי ברית המועצות הזדהו עם הסיפורים שנחשפו, ובהם גם כתבת חדשות 12 יונה לייבזון, והרקדנית ואשת הטלוויזיה אנה ארונוב.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"לא ציפיתי שאגיב ככה – בכיתי לאורך כל הכתבה, לא הצלחתי לעצור את הדמעות", שיתפה ארונוב, שעלתה לארץ בשנת 2000 מקירגיזסטן, בריאיון עם עודד בן עמי. "זה מדהים איך הסיפורים של העולים לחצו על כפתור שכנראה עדיין כואב ועצוב".

"עליתי בגיל 18, הייתי גדולה יחסית", הסבירה ארונוב. "נאלצתי למחוק את הזיכרונות ולהתרחק מהשורשים כי נורא רציתי להיות חלק מהחברה הישראלית". עוד סיפרה על ההתמודדות עם קשיי העלייה: "לא עצרנו לבכות על מה שחווינו בתור עולים, חלק מהחינוך הרוסי אומר 'זה המצב ועם זה נסתדר'".

בהמשך דבריה תיארה ארונוב את השינוי שעברה במשך השנים: "היום אני מרגישה שאני מספיק ישראלית, לא צריכה להוכיח שום דבר לאף אחד. רק עכשיו יש בי מספיק בטחון להתחיל להתגעגע - ולהחזיר את הרוסיות שלי שברחתי ממנה והדחקתי אותה כל כך הרבה זמן".

איזה טיפ היית נותנת לישראלים?

"הכל מתחיל במשפחה ובבית - אם כל אחד ידע להסביר לילד שלו שלא משנה מאיזה מדינה הגעת, ובאיזה צבע אתה - הקבלה היא קבלה אולטימטיבית. כולנו בני אדם וכולנו ישראלים".

יונה לייבזון, כתבת ושליחת החדשות 12 לארצות הברית, התמודדה בדומה לארונוב עם הקשיים שהתלוו לעלייתה ארצה. "להורים שלי היה חשוב שאני אהיה הכי ישראלית שיש", סיפרה לייבזון בראיון לרפי רשף.

"רצו שאהיה יותר טובה מאחרים, ושלא ארגיש זרה לעולם", הוסיפה. אמנם, לא תמיד כך היה: "הייתי מקבלת הערות מהסייעת בגן על הסנדוויץ' הלא כשר שהייתי אוכלת", שיחזרה לייבזון. "רצתי עם דמעות הביתה אחרי שאמרו לי 'זה לא כשר', ואני כילדה תהיתי מה עשיתי לא בסדר. גם בנובי גוד הייתי מתביישת להזמין חברות הביתה – חששתי שיראו את עץ האשוח".

מה היית אומרת לילדה יונה?

"במשך המון זמן הייתי צריכה להתאמץ כדי להיות בשורה אחת עם כולם, תחושת הזרות לא הרפתה. בדיעבד הייתי אומרת לעצמי 'את תהיי בסדר גמור'".