רק בשבוע האחרון פרסמנו במהדורה המרכזית כי 56 רשויות ביקשו להעלות את מחירי הארנונה, שגם ככה מתייקרת בשנה הבאה לכלל אזרחי ישראל, בשיעור חד של 2.6 אחוזים. בין העיריות שדורשות העלאה: תל אביב, מבשרת ציון, ראש העין ולוד.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

הארנונה הוא לא מקור ההכנסה היחיד שלהן - העיריות נהנות גם מקנסות החניה שכולנו משלמים. בדקנו כמה כסף נכנס לקופות העירייה באופן שוטף מתשלומי ארנונה ומדוחות חניה בשנה החולפת.

מה עושות העיריות עם הכנסות הארנונה והדוחות? (צילום: החדשות 12, החדשות12)
עשרות מליונים - רק מדוחות | צילום: החדשות 12, החדשות12

עיריית אילת הכניסה בשנה האחרונה 6 מיליון שקלים מדוחות חניה, אשדוד 9 מיליון שקלים, נתניה 13.6 מיליונים, בני ברק 24.5 מיליון שקלים - ות"א 180 מיליון שקלים רק מדוחות.

בעיריית תל אביב מתייחסים לדוחות החניה כאל מקור חניה מצוין. "אני יודע שזה לא פשוט, תגייסו עוד 100 פקחים ושימו בכל פינה - הם מחזירים את ההוצאה ריבית דה ריבית", אמר רון חולדאי בישיבה שהתקיימה ביוני האחרון.

מה עושות העיריות עם הכנסות הארנונה והדוחות? (צילום: החדשות 12, החדשות12)
אלו הסכומים שהכניסו העיריות מארנונה | צילום: החדשות 12, החדשות12

ומה לגבי הארנונה? עיריית בני ברק הכניסה 360 מיליון שקלים בשנה האחרונה מתשלומי ארנונה. נתניה 700 מיליון שקלים ות"א - 3.3 מיליארד שקלים. אז מה עושות העיריות עם כל המיליונים והמיליארדים האלו ולאן הם מוסטים בתקציב? כשביקשנו פירוט - לא מכל העיריות קיבלנו תשובה.