בסופ"ש הבא: נסיעת הרכבת הישירה הראשונה בין ירושלים לת"א
בעיכוב של יותר מ-10 שנים מהדד-ליין המקורי, יצאו במוצאי השבת הבאה הנסיעות הראשונות משתי תחנות הקצה. משך הנסיעה בקו בין ירושלים נבון לת"א ההגנה ולהפך יהיה 32 דקות. רכבת ישראל עדיין לא הודיעה רשמית על פתיחת הקו – אך באתר החברה כבר ניתן לראות את הקווים הישירים משובצים בלו"ז הנסיעות

באיחור של 10 שנים, ו-32 דקות: הרכבת הישירה הראשונה בין ירושלים לת"א תצא בסוף השבוע הבא. בשעה 21:56 במוצאי שבת, 21.12, ייצאו בו זמנית רכבות מתחנת ירושלים נבון שבכניסה לירושלים ומת"א ההגנה, וכעבור 32 דקות יגיעו שתיהן אל התחנות הנגדיות.
רכבת ישראל טרם הודיעה רשמית על הפעלת הקו הישיר, אך באתר החברה כבר אפשר למצוא את הקווים הישירים שמשובצים בלוח הנסיעות החל במוצאי השבת הבאה. חניכת הקו המלא באה באיחור של יותר מ-10 שנים מהדד-ליין המקורי לפתיחתו, שנקבעה בתחילה לשנת 2009.

הצעות ראשונות לבניית הקו עלו כבר בשנות ה-60. הקטע בין ירושלים לנתב"ג נחנך ב-20 בספטמבר בשנה שעברה, ומאז נדחתה פעם אחר פעם פתיחת הקו הישיר, שמתבסס לכל אורכו על רשת החשמל. בשלב הזה תסיים הרכבת את נסיעתה בתחנת ת"א ההגנה, עד לביצוע עבודות חשמול לאורך המסילות בנתיבי איילון בתל אביב – ובעתיד הוא צפוי להגיע בנסיעה ישירה עד הרצליה.
כמו כן, מסתמן כי הגבלת הנוסעים ל-400 בלבד בכל נסיעה תישאר נכון לעכשיו, זאת כדי לא להעמיס על תחנת ת"א ההגנה כל עוד הרכבות מהבירה מסיימות את נסיעתן שם.
