אחד המאכלים המוכרים והאהובים ביותר על הקהל הישראלי הוא הבורקס. גבינה, תפוח אדמה, תרד או פטריות – לבורקס, על שלל גווניו, שמור מקום של כבוד במטבח המקומי. אך מתברר כי המאפה הפשוט עובר בימים אלו תהפוכות ושדרוגים לא מעטים, עד כדי כך שבמסעדות מסוימות הוא אף מוגש כלא פחות ממנת גורמה.  

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

מסעדת "מגרב" בתל אביב, לדוגמא, מציעה לסועדיה עוגת הבורקס – מאפה מתוק-מלוח המכיל בין היתר עלי זעתר ודבש. לעומתה, מאפיית דילק'ס לקחה את המאפה המוכר לכיוון אחר: "בחוץ הוא קריספי ובפנים רך - קצת דומה ללזניה", מסבירה דילק באגצ'י, הבעלים של המקום. "אין שומנים, אין מרגרינה, אין חמאה, אין שמן", היא מבטיחה.

גם במסעדות היוקרה קיבל הבורקס מקום של כבוד. אחת המנות המיוחדות שמכין השף חיים כהן במסעדת "יפו תל אביב", אותה המציא כבר לפני 20 שנה, היא בורקס עם בשר סרטנים. "בורקס הוא אייקון תרבותי במדינת ישראל", מסביר כהן. "זה אחד הדברים הטעימים שיש, אתה לא עומד בזה".

אין ספק שבשנים האחרונות, המאפה המסורתי חזר לאופנה ועבר התפתחות קולינרית מרחיקת לכת. אך במאפיית "ההגנה" בשוק התקווה, שם מציעים את המאפה הישן והטוב, התור עדיין ארוך. "יש להם את השיגעונות שלהם", אומר רגב, מנהל המאפייה, על השפים והווריאציות החדשות שהם מציעים. "אבל תמיד צריך את הטעם של פעם. זיכרונות של ילדות - אין לזה תחליף, לא תמצא".