סכנה - סיכות ראש: בבית החולים מאיר נתקלו לאחרונה בתופעה מסכנת חיים - נשים ששאפו דרך הפה לקנה הנשימה סיכות ראש, בזמן שסידרו את החיג'אב שלבשו. במקרה מהשבוע האחרון פעוטה בת שנה בלעה סיכת ראש מהחיג'אב של אמה. בשנה האחרונה: 17 נשים שאושפזו בעקבות מקרים דומים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בליל ראשון האחרון הובהלה אל המרכז הרפואי מאיר אישה כבת 40 מאזור השרון שסידרה את החיג'אב לראשה - ושאפה את הסיכה המחוברת אליו. האישה עברה צילום שהראה כי הסיכה נדדה בתוך הריאה, וננעצה עמוק בתוך הריאה הימנית.

סכנה: סיכות ראש  (צילום: בית החולים מאיר , בית חולים מאיר)
סיכת הראש שהוצאה מגופה של האישה | צילום: בית החולים מאיר , בית חולים מאיר

הסיכה, באורך 4 ס"מ ובעלת ראש חד, הוצאה מגופה בעזרת ניתוח פולשני. "הכנסנו אותה לניתוח ותחת הרדמה כללית", סיפר ד"ר אייל רומם. "לאחר שעות ארוכות הצלחנו לחלץ את הסיכה מהריאה ומנענו ניתוח גדול. זו לא הפעם הראשונה שאנו נתקלים בתופעה של נשים הבולעות, או גרוע יותר שואפות את סיכת החיג'אב בזמן שהן מסדרות את המטפחת", הוסיף ד"ר רומם.

24 שעות בלבד אחרי המקרה, הגיעה אל מיון הילדים באותו בית החולים פעוטה בת שנה לאחר שבלעה סיכת ראש של אמה. ד"ר אייל זיפמן, מנהל שירות גסטרו ילדים, סיפר כי הילדה עברה מספר צילומים שהראו כי הסיכה ממוקמת באיזור הקיבה – והיה קיים החשש כי מאחר ומדובר בסיכה בעלת ראש חד, היא עלולה לנקב את מערכת העיכול ולגרום לנזק משמעותי וסכנת מוות.

סכנה: סיכות ראש  (צילום: בית החולים מאיר , החדשות12)
סיכת הראש שהוצאה מגופה של האישה | צילום: בית החולים מאיר , החדשות12

לבסוף, למרבה המזל, הסיכה יצאה בדרך הטבע. במקרה זה, מזל גדול הפריד בין הילדה לבין ניתוח משמעותי וסיבוכים ארוכי טווח, הוסיף ד"ר זיפמן. "ההמלצה הגורפת היא, לא להכניס את הסיכות האלו לפה, ולא להשאירן ללא השגחה בקרבת ילדים".