N12
פרסומת

נתניהו שוחח עם מזכיר המדינה האמריקני על שחרור נעמה יששכר ושחרור ההאקר הרוסי

ראש הממשלה דן עם פומפאו על שחרורה של הישראלית הכלואה ברוסיה ועל הסגרתו לארה"ב של ההאקר הרוסי, כך נודע לחדשות 12. במקביל, משפחתה של נעמה נפגשה עם השר אוחנה וביקשה ממנו לעכב את ההסגרה: "הליך לא הוגן"

מיכל פעילן
החדשות12
פורסם:
נעמה יששכר ואלכסיי בורקוב
נעמה יששכר ואלכסיי בורקוב
הקישור הועתק

ראש הממשלה בנימין נתניהו נועד היום (שישי) עם מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו, כך נודע לחדשות 12 מפי מקור המעורה בפרטי הפגישה. במהלך השיחה העלה נתניהו את נושא שחרורה של נעמה יששכר מהכלא הרוסי, ודן עמו גם בנושא הסגרתו של ההאקר הרוסי לארה"ב.

במקביל, שר המשפטים אמיר אוחנה נפגש עם משפחתה של נעמה יששכר ועורך דינה בעז בן צור שאותו גייסה המשפחה לניהול הערעור על גזר דינה ברוסיה. בפגישה דרש עורך הדין בן צור שהסגרת ההאקר הרוסי אלכסיי בורקוב לארצות הברית – תעוכב, וציין שייתכן שיפנו בנושא גם לבית המשפט העליון. "השר אמר שהדברים יישקלו בכובד ראש", אמר בן צור.

עורך הדין של נעמה בועז בן צור ציין בתום הפגישה כי ניכר שהמדינה עושה מאמצים לקדם את שחרורה של נעמה, אך יש עוד עוד מה לעשות בעניין. "הבקשה שלנו הייתה צנועה - לדעת היכן הדברים עומדים ולבקש מהשר להימנע מביצוע הסגרה של ההאקר לארצות הברית", אמר בן צור.

נתניהו בפגישה עם מזכיר המדינה מייק פומפאו
נתניהו ופומפאו | צילום: החדשות 12, החדשות12

"הנסיבות הן הומניטריות ואין מקרה מובהק הומניטרי יותר של אזרחית שנקלעה לסיטואציה שבו לא ביצעה מעשה ממשי בכלל" הוסיף בן צור. "היא מוצאת עצמה עם גזר דין שמוסכם על הכול שנועד להשיג תכליות זרות  - הליך לא הוגן. הפגיעה הזו צריכה להישקל וזו הבקשה שהשמענו. השר אמר שהדברים יישקלו בכובד ראש".

בן צור אמר שהם ישקלו לפנות גם לבית המשפט העליון אם יראו צורך בכך: "אמרנו שככל שלטעמנו תתקבל החלטה שלא עולה בקנה אחד עם טובתה ננקוט נגד כך פנייה לבית המשפט העליון".

אתמול הודיע שר המשפטים שיסכים להיפגש עם משפחתה של נעמה יששכר ועורך דינה לפני שיחתום על אישור הסגרת ההאקר בורקוב לארצות הברית, זאת על רקע בקשת החנינה שהעביר ראש הממשלה נתניהו לנשיא פוטין לפני כשלושה ימים.